Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezáratta a játszótereket a koronavírus-járvány miatt a Főváros

888.hu

2020.03.17. 17:45

Bezárják a játszótereket, ritkítják a BKK és BKV-járatokat, a védekezésben résztvevők számára pedig ingyenes parkolást biztosít a Főváros – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a kormányzati intézkedésekkel párhuzamosan bevezetett budapesti intézkedéseket.

Csütörtök hajnaltól nyári menetrendre áll át a BKK és a BKV, vagyis az iskolaszünetben megszokott járatsűrűséget vezetnek be a tömegközlekedési eszközöknél, jelentette be kedden délután a fővárosi operatív törzs által hozott intézkedéseket Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A főváros vezetése úgy döntött, hogy a járvány terjedésének megfékezése érdekében lezárják a játszótereket minden kerületben.
Bár mindenhol nem lesz ingyenes a parkolás, felvetődött, hogy az egészségügyi, és más kiemelt fontosságú területen dolgozók parkolását ingyenessé teszik.

A főpolgármester helyettese, Gy. Németh Erzsébet arról számolt be, hogy minden kerületben lesz olyan ügyeletes konyha, ahol a rászorulóknak melegétkezést tudnak biztosítani. Ez elsősorban azokra a gyermekekre vonatkozik, akik eddig is ingyenes ebédet kaptak az iskolában.

A Főváros rendészeti igazgatóságtól és a kéményseprőktől pedig 30 gépjárművezetőt vezényelnek át, akik az idősek gondozásában nyújtanak majd segítséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére