Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék meg akarja kötni Orbán kezét a járvány elleni harcban

HKJ

2020.03.23. 09:30

A Nézőpont Intézet frissen kiadott közleménye szerint a magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa az új koronavírus-járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet.

Ez azt jelenti, hogy a határozottan fellépő kormány mögött soha nem látott társadalmi támogatás alakult ki.

Ma arról szavaz a parlament, hogy a házszabálytól eltérően holnap, azaz kedden dönthet-e az országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. A házszabálytól való eltéréshez a képviselők négyötödének hozzájárulása szükséges.

Az ellenzéki pártok – mint látni fogják – nem érzik magukat a magyar társadalom túlnyomó többségéhez tartozónak.

Tóth Bertalan, az MSZP pártelnöke ezt írta a Facebookon: „Az MSZP nem lesz partner abban, hogy segítséget nyújtson egy olyan törvény elfogadásához, amely határozatlan időre kiszolgáltatná Magyarországot, a magyar embereket Orbán Viktor szeszélyeinek.”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szintén a Facebookon ezt tette közzé: „Vészhelyzetben szükség lehet rendkívüli intézkedésekre. Ez elkerülhetetlen. De nincs szükség korlátlan időre korlátlan felhatalmazást adni a kormánynak. Mert ezt diktatúrának hívják.

Mi ellenállunk. Ezért nem szavazzuk meg Orbán felhatalmazási törvényét és annak rendkívüli eljárásban történő tárgyalását. Mert mostantól kezdve egyaránt veszélyben van sokak egészsége, élete, és megmaradt szabadságunk is. Mi egyiket se kívánjuk önszántunkból feladni.”

Jakab Péternek, a Jobbik elnökének a Magyar Hangnak adott nyilatkozatából kiemelendő: „Azt semmi nem indokolja, hogy Orbán Viktornak élethosszig tartó felhatalmazást adjunk. Azt ugyanis királyságnak hívják.”

A Momentum nem parlamenti párt, így nem vesz részt a szavazásban, Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének a Facebookon közzétett véleményét azért közöljük: „Ebben a formájában ez egy diktátor-törvény, amit NEM szabad megszavazni!”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ennek ellenére bizakodó, lát esélyt arra, hogy meglegyen a képviselők nyolcvan százalékának a támogatása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére