Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lélegeztetőgép-gyártásra állnak át a Forma-1-es csapatok

888.hu

2020.03.23. 19:20

Kényszerszünetet tartanak a Forma-1-es csapatok is, de nem tétlenkednek: kórházi lélegeztetőgépek tervezésére és gyártására áll át hét nagy-britanniai székhelyű csapat is. Boris Johnson brit miniszterelnök múlt heti értékelése szerint 8100 lélegeztetőgép áll a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) rendelkezésére, de ahhoz, hogy eredményesen tudják kezelni a koronavírus miatti krízist, legalább 20 ezerre lenne szükség.

A tíz Forma-1-es csapatból hétnek is Angliában található a központja, a Mercedes, Red Bull Racing, McLaren, Williams, Renault, Racing Point és Haas csapatok már megerősítették, hogy legjobb mérnökeiket és gyártókapacitásukat a járvány elleni küzdelem szolgálatába állítják.

A lépés egyébként nem újdonság, több amerikai autógyártó, köztük a GM és a Ford is, tárgyal már arról a lehetőségről az amerikai kormánnyal, hogy hogyan tudnának beszállni a lélegeztetőgépek gyártásába kapacitásaikkal.

Az egyik legnagyobb európai autógyártó, a Volkswagen is bejelentette, hogy technológiai támogatást nyújt a vírus elleni küzdelemhez. Egyelőre 125 darab nagy teljesítményű 3D nyomtatóból álló kapacitását ajánlotta fel lélegeztetőgép-alkatrészek előállításához.

(888/V4NA)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére