Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump április végéig meghosszabbította a társadalmi távolságtartás előírásait

MTI

2020.03.30. 06:18

Továbbá kiderült, hogy még az Egyesült Államokat is Kína látja el egészségügyi felszereléssel.

Trump a munkacsoport egészségügyi és járványtani szakértőivel tanácskozva hozta meg döntését.

A szabályzat értelmében az embereknek tartózkodniuk kell a társadalmi érintkezés formáitól, nem vehetnek részt – az egyes tagállamok döntései szerinti létszámú – rendezvényeken, és csakis nagyon indokolt esetben hagyhatják el otthonaikat.

Semmi sem lenne rosszabb, mint kihirdetni a győzelmet, mielőtt még győzelmet aratnánk

– hangoztatta Donald Trump. Ezzel lényegében lemondott korábbi elképzeléséről, hogy húsvétra már feloldják a korlátozásokat.

Az egész ország készültségben van

– hangsúlyozta az elnök.

Bejelentette, hogy már folynak a kísérletek a vírusfertőzésen átesettek véréből készített vakcinával, a malária ellen alkalmazott hidroxiklorokin készítménnyel pedig már 1100 olyan beteget kezelnek New Yorkban, aki Covid-19-ben szenved.

Nézzük meg, működik-e, hihetetlen eredményeket is hozhat

– mondta a maláriaellenes gyógyszer egyes esetekben bizonyítottan jótékony hatásaira utalva.

Az elnök közölte azt is, hogy Légihíd néven a Fehér Ház új programot indított, amelynek célja az egészségügyi berendezések beszerzésének és kiszállításának felgyorsítása.

Mint mondta, a program részeként vasárnap érkezett meg New Yorkba Kínából az első szállítmány, amelyben orvosi kesztyűk és speciális orvosi maszkok vannak.

Ezeket a szövetségi katasztrófaelhárítási ügynökség (FEMA) osztja majd szét a három keleti parti tagállam, New York, New Jersey és Connecticut között.

Az egészségügyi szakemberek elemzésére támaszkodva Trump kifejtette: a vírus terjedése nem lassul, a járvány az Egyesült Államokban valószínűleg két hét múlva tetőzik. „Június elején az Egyesült Államok már a gyógyulás útján jár majd” – mondta.

A sajtókonferencián Anthony Fauci járványtani szakértő, a kormányzati munkacsoport egyik tagja megismételte a vasárnap délelőtti egyik televíziós interjújában elmondottakat:

teljes mértékben elképzelhető, hogy az Egyesült Államokban egymilliónál is többen fertőződnek meg az új típusú vírussal,

a halálos áldozatok száma pedig elérheti a kétszázezret.

A Johns Hopkins Egyetem és Kórház adatai szerint az Egyesült Államokban vasárnap estig 139 675 esetben állapították meg a vírusfertőzést és 2436 amerikai halt bele a fertőzés nyomán kialakult betegségbe.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére