Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lyukra futott hajléktalanügyben a baloldali sajtó

888.hu

2020.04.03. 15:25

Nem meglepő, hogy megint a társadalom perifériájára szorult rétegek helyzetét veszi elő a baloldali sajtó, csak hogy egy újabb hangzatos cikkben folytassák a pánikkeltést, a kormány elleni uszítást. A 24.hu most a hajléktalanszállók túlterheltségéről írt, amit aztán a 444 is átvett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig cáfolt. Van kérdés?

A napnál is világosabb, hogy az emberek szociális érzékenységével igyekszik visszaélni a baloldali sajtó. Hiszen kinek a szívében ne gyűlne harag, ha betegek, gyerekek, hajléktalanok, vagy más rászorulók helyzetét kissé felnagyítva fókuszba helyezik, kiélezik és szívfacsaró történetté gyúrják? Ha ez megvan, máris lehet felelősöket keresni, a kormányt okolni és végtelen nagy hőbörgésbe kezdeni. A valóság azonban nagyon más, és ez gyakran nem fér bele a baloldali sajtó világképébe.

Hallottunk olyan becslést is, hogy amíg az 5500-6000 fővárosi éjszakai helynek a korábbi évek hasonló időszakában (azaz március második felében) jellemzően 70 százaléka volt foglalt, addig ez az arány jelenleg a teljes igénybevétel felé közelít (vagy talán már meg is haladta azt)

– írta a 24.hu a hajléktalanellátásról.

Az Emmi azonban egyértelműen cáfolta a portál állításait.

A fővárosban 67 százalékos a hajléktalan-férőhelyek kihasználtsága, továbbra is van elegendő hely. Álhír tehát az a sajtóban megjelent állítás, hogy frissen utcára került emberek ezrei jelentek meg a fővárosi hajléktalanellátásban – olvasható a Magyar Nemzet oldalán az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye.

A portál azt is állította, hogy a kormányzati elvárás szerint egy ágy 3-4 négyzetméter területet igényelhet a járvány ideje alatt, a Magyar Nemzet információi alapján azonban a gyakorlatban ez jelenleg kétméteres távolságot jelent, ami komoly változás a korábbi, zsúfoltabb állapothoz képest.

Az Emmi részletes tájékoztatása szerint,

a veszélyhelyzet március 20-i kihirdetése óta március 23-án volt a legmagasabb a hajléktalan-férőhelyek kihasználtsága a fővárosban, ami ekkor is csupán 71,9 százalékos volt.

„A hajléktalan emberek életformájukból és jellemzően legyengült egészségi állapotukból adódóan az új koronavírus kiemelt rizikócsoportját képviselik, így

elengedhetetlen, hogy a hajléktalanellátásért felelős önkormányzatok nagyobb figyelmet fordítsanak erre.

A szociális alapszolgáltatásokra vonatkozóan, így a hajléktalanok nappali intézményére és az utcai szociális munkát nyújtó szolgálatok működésére kiterjedően is, az Emmi és a járványügy útmutató megjelentetésével segíti a hajléktanellátásért felelős önkormányzatok, a szolgáltatók, az intézmények munkáját” – írta a tárca.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére