Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros médiazsoldosai támadják Magyarországot

888.hu, V4NA

2020.04.16. 14:10

Az elmúlt időszakban megfigyelhető volt, hogy komoly erőket mozgósítanak Magyarország lejáratásának érdekében. A módszerek és álhírek terjesztése mögött Soros György milliárdos tőzsdespekuláns emberei állhatnak – számolt be róla oknyomozó írásában a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Ismét kiderült, hogy

ha Magyarország nemzetközi szinten negatív módon reflektorfénybe kerül, akkor annak köze van Soros György milliárdos spekuláns világot behálózó médiahadseregéhez.

„Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter volt a CNN amerikai hírcsatorna vendége a napokban. Az interjú elején a magyar politikus kénytelen volt helyretenni a fake newst terjesztő műsorvezetőt, Christiane Amanpourt. A magyar külügyminiszter Christiane Amanpour kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, »sajnálattal közlöm, hogy újabb álhírt terjeszt Magyarországról, mivel azt mondta, hogy a parlamentet beszüntették (...), ami nem igaz. A parlament ülésezik. Ezen a héten például (...) három napon is ülésezett«, írja a V4NA.

Az emlékezetes interjút a balliberális média szívesen idézte, főként a 444.hu, amely egyébként az alapot adó álhír elterjesztésében is nagy szerepet vállalt.

„Április ötödikén jelent meg egy cikk a New York Times lap hasábjain, amelynek egyetlen célja Magyarország lejáratása volt. Természetesen a magyar balliberális sajtó egy az egyben átvette az írást, amelyet Benjamin Novak és Patrick Kingsley jegyzett. Előbbi egész véletlenül a Soroshoz köthető 444.hu munkatársa. Ezt a portál saját maga árulja el egy korábbi anyagában, amely szintén ezen a módszeren alapul, csak akkor épp a magyar sporttámogatási rendszer szidalmazása volt terítéken. A módszer most is ugyanez volt: Benjamin Novak írt egy cikket a New York Timesban, azt pedig a 444 átvette, majd a cikk végére odaírták: „Benjamin Novak, a Times cikkének egyik szerzője a 444 angol nyelvű hírlevelének, az Insight Hungarynek is szerkesztője.”

És hogy egyértelmű legyen Soros szerepe az ilyen „hátulról-mellbe” ügyletek mögött, a V4NA további érdekes személyi egyezésekre hívja fel a figyelmet.

A magyar cégadatbázisból kiderül, hogy a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt. Igazgatótanácsában ott ül Maria Nemcova, aki korábban a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation, OSF) prágai programigazgatója volt.

„Nemcova most a szintén Soroshoz köthető Media Development and Investment Fund nevű szervezetnél tevékenykedik működési vezérigazgató-helyettesként (chief operating officer).”

De hogy a kétségeket tovább oszlassák, a V4NA arról is lerántja a leplet, hogy

a CNN műsorvezetőjének, Christiane Amanpournak is volt köze a Soros-médiabirodalomhoz.

Az amerikai Media Research Center nevű szervezet 2011-ben hosszú cikksorozatban foglalkozott Soros médiaérdekeltségeivel. A média watchdog beszámolójában több Soroshoz köthető újságíró-szervezetet is felsorol, köztük a Center of Public Integrity (CPI) nevű nonprofit alakulatot, amelynek adóbevallásaiból kiderül, hogy

Amanpour a szervezet igazgatótanácsában foglalt helyett éveken keresztül.

Annak a szervezetnek az igazgatótanácsában, amely a nyilvános adatai szerint

2009-2014 között 10,6 millió dollárnyi támogatást kapott a Soros-szervezetektől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére