Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb migrációs hullámra figyelmeztetett a görög védelmi miniszter

888.hu - V4NA

2020.05.02. 12:02

Törökország felöl érkezhetnek a bevándorlók.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) jelentése szerint márciusban 34 737 menedékkérelmet adtak be Európában, ami 43 százalékkal kevesebb az előző évi adatokhoz képest. A jelentés szerint a csökkenő kérelemszám ugyanakkor nem általános trendet takar, hanem az új koronavírus-járvány hatásait tükrözi.

Az EASO arra is rámutat, hogy bár az Európai Bizottság több iránymutatást is megfogalmazott a menekültkérelmek elbírálásának folytonossága kapcsán a járványhelyzet idején is, ezt eltérő mértékben hajtották végre az országok, mivel a járvány különbözőképpen érintette a határaikat és így a bevándorlási rendszerüket is.

A legális bevándorlás csökkenése azonban nem jelenti a bevándorlási hullámok megtorpanását, ahogy arra Nikos Panagiotopoulos görög védelmi miniszter is rámutat. A miniszter szerint ugyanis, bár tény, hogy a Törökország felől érkező migránsok száma a járványhelyzet hatására csökkenőben van, elmondta, hogy az országa továbbra is az újabb hullám érkezésére készül.

Semmi nem változott, a vészhelyzet fennáll. Úgy becsüljük, hogy amint jobbra fordul az időjárás, úgy növekszik majd a migránsok száma is a vizeinken és a szárazföldjeinken

– fogalmazott Panagiotopoulos, hozzátéve, hogy a katonaság továbbra is teljes készenlétben áll és hozzáállásuk a helyzethez ezután sem fog változni.

George Koumoutsakos bevándorlásügyi miniszterhelyettes ráadásul nemrég kérte a Frontexet, hogy küldjenek további határőröket a görög-török határra, mivel a nyári hónapokban sokkal több bevándorlóra számítanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére