Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez volt ma: Megkezdődött az érettségi, Orbán üzent, Karácsony meghátrált

888.hu

2020.05.04. 19:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

Hétfőn reggel magyar nyelv és irodalom, valamint magyar mint idegen nyelv írásbelikkel országszerte megkezdődtek az érettségi vizsgák. Az Oktatási Hivatal közleménye szerint magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból középszinten 1139 helyszínen 68458, emelt szinten 58 helyszínen 2119 vizsgázó tesz érettségi vizsgát.

A könyvek történetéről, az olvasásról és a kódexekről szóló szövegértési feladat, a sportról szóló érvelés is szerepelt a középszintű írásbeli magyar érettségin, míg a vizsga második részében Fekete István-novella, illetve Arany János és Tóth Árpád művei között lehetett választani.

Fekete István, Arany János és Tóth Árpád a magyar írásbelin

A könyvek történetéről, az olvasásról és a kódexekről szóló szövegértési feladat, valamint a sportról szóló érvelés is szerepelt a középszintű magyarérettségin, míg a vizsga második részében Fekete István-novella, illetve Arany János és Tóth Árpád művei között lehetett választani az Eduline oktatási portál információi szerint.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó valamennyi párt elnökéhez, amelyben kijelentette, hogy az elmúlt hetekben egy Magyarország ellen zajló példátlan támadás és dezinformációs kampány tanúi lehettünk.

Akkor, amikor világszerte a koronavírus-járvány elleni eredményes fellépésért küzdünk, amikor emberéletek forognak kockán, egy valós alap nélküli, koordinált támadást indítottak ellenünk. Engem és országomat már korábban is támadtak igazságtalanul, részrehajló ideológiai propaganda alapján, de a mostani volt a legaljasabb és legcinikusabb, amit tapasztaltam. Szándékosan figyelmen kívül hagyták, hogy egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik

– szögezte le.

Karácsony Gergely főpolgármester mesterterve nem jött össze a Csepelen létesítendő hajléktalanszállót illetően, ezért úgy döntött, hogy a Városháza egyik szárnyát alakítják át a fedél nélküliek számára. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere emlékeztetett, hogy Karácsony egyszemélyes döntése az ügyben titokban, a megkérdezésük nélkül született meg, de az összefogásnak hála sikerült megakadályozni, hogy a kerület központjába vigyék a belvárosi hajléktalanokat.

Hajléktalanszállót csinál Karácsony a Városházából

Közleményben jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal, hogy a Városháza egyik szárnyába fogadja be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idejére azokat a hajléktalan embereket, akik vállalják a karantént, miután a csepeli elöljárók tiltakoztak a kerületben kialakítandó hajléktalanszálló miatt. Mint ismeretes, Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármestere április végén nyílt levelet tett közzé, amelyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére