Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bűnbakvadászatba kezdett Karácsony: kirúgta a BKK-vezért, akit ő nevezett ki

M. Kovács Róbert

2020.05.05. 14:50

Felmentette Dr. Varga Ivett BKK-vezért Karácsony Gergely főpolgármester, mivel indoklása szerint „cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel”. Csak emlékeztetnénk: a járatritkításokat maga főpolgármester jelentette be, és csak akkor vonta vissza, amikor a Fidesz figyelmeztette, hogy ezzel növelik a járatok zsúfoltságát.

Közleményben tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal, hogy

Karácsony Gergely, Budapest első embere felmentette pozíciójából dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját.

A hivatalos indoklásban a főpolgármester

sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

Mindez arra utal, hogy

a járatritkítási fiaskó miatti balhét Karácsony a BKK-vezérrel viteti el,

bár amikor a Fidesz nyomására visszavonta az elkapkodott, és egyébként saját maga által bejelentett rendelkezést, online sajtótájékoztatóján azt mondta az Indexnek:

arra a kérdésre, lesz-e személyi konzekvenciája annak, hogy a BKK járatritkítása nem a legjobban sült el a múlt héten, Karácsony Gergely azt válaszolta, hogy egyelőre nem terveznek a BKK-nál személyi változást.

A jelek szerint azonban a Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal baklövései vezéráldozatot követeltek. Mondjuk

biztosan nem segített Varga Ivett megtartásában az sem, hogy a vezérigazgató élettársát zaklatási üggyel hozták kapcsolatba.

Ugyanakkor az is beszédes, hogy

a BKK-nál sokkal komolyabb gondok vannak a főváros Pesti úti idősotthonában, azonban az ottani vezető felmentése eddig szóba sem került.

Igaz: ha Skultéti József intézményvezető nem függene tovább a fővárosi vezetéstől,

még a végén kinyitná a száját a gyanúsan készült közleményről vagy arról, valójában mennyi ideig nem biztosított a fenntartó orvosi ügyeletet a gócponttá vált idősotthonban.
Talán az a különbség kettejük között, hogy Varga Ivett elhatárolódott a nyilatkozattól, amelyet az ő nevével is fémjelezve adott ki a BKK igazgatótanácsának elnöke, Draskovics Tibor, míg Skultéti inkább vállalta, hogy ő írt a Karácsony főtanácsadója, Gál J. Zoltán számítógépén készült, de az idősotthon vezetője nevével aláírt közleményt?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére