Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A családok helyett a migránsokat segítené az olasz politikus

888, MTI

2020.05.06. 15:10

Nincs égetőbb problémája a koronavírus-járvány idején.

Olaszországban lassacskán nemcsak az élet indul újra, hanem a migráció is. Lampedusa szigetén több száz ember vesztegel a kikötő mólóján a vírustesztre várva, miközben a szicíliai partokon a rendőrség üldözőbe vette a szétszéledő menedékkérőket szerdán. Ezzel egy időben Teresa Bellanova agrárminiszter lemondással fenyegetett, ha a kormány nem rendezi a tartózkodási engedély nélküli több mint félmillió migráns helyzetét.

A lampedusai regisztrációs központban 116-an vannak, további 44 embert másik szálláshelyen helyeztek karanténba, több százan pedig a kikötőmólón várakoznak a szabad ég alatt:

Lampedusa polgármestere, Toto Martello hangsúlyozta, hogy elegendő vírusteszt sem áll még a rendelkezésükre.
A migránspárti Bellanova számára azonban még most is ez a legfontosabb, hogy az illegális bevándorlók a megfelelő ellátásban részesüljenek. A javaslatot – egyébként nem meglepő módon – a Matteo Salvini vezette jobboldali pártszövetség, valamint az Öt Csillag Mozgalom (M5S) is határozottan elvetette. Vito Crimi, az M5S jelenlegi vezetője úgy vélte, az elképzelés nem segíti a feketegazdaság felszámolását. Hozzátette, a munkalehetőséget az M5S-től állampolgársági alapjövedelemben részesített olaszoknak kell felajánlani.
Maurizio Gasparri, a jobbközép Hajrá, Olaszország (FI) politikusa kijelentette,
Olaszország talán túléli Bellanova lemondását, nem bírná el viszont 600 ezer illegális migráns tartózkodásának rendezését, miközben olasz kereskedők, kézművesek és családok segély és bankhitel nélkül maradtak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére