Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel 12 év után született megint fiúgyerek egy lengyel faluban

Horváth Tamás

2020.05.10. 18:55

Nem mindennapi sorozatnak vetett véget a kicsi Bartek világrajövetele.

A Miejsce Odrzańskie nevű lengyel faluban az alacsony születési ráta miatt alakulhatott ki az a helyzet, hogy az elmúlt 12 év során csak most, május 2-án született megint fiúgyerek – számolt be a szokatlan hírről az aleteia.org portál alapján a vasarnap.hu.

Mivel a vasarnap.hu fordításába több hiba is csúszott, mi már a pontatlanságokat kijavítva közvetítjük a lényeget olvasóink felé:

Miejsce Odrzańskie-ben közel 12 éven át kizárólag kislányok születtek. A szakértők keresték a magyarázatot a különleges jelenségre (az ilyesmi előfordulásának esélye ugyanis statisztikailag egy a négyezerhez), de nem találtak „semmit”. Árnyalja a képet, hogy a háromszáz fős településen eleve rendkívül kevés gyermek születik – az elmúlt 12 esztendőben évente egy kislány jött világra, érthető tehát, hogy Bartek május 2-i születése miért bír hírértékkel még a nemzetközi sajtóban is.

Lengyelország annak ellenére, hogy többségében katolikus, a születések száma tekintetében nagyon rosszul teljesít: mindössze 1,39 szülés jut egy nőre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére