Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marine Le Pen: fel kellene oszlatni az alsóházat

888.hu - V4NA

2020.05.20. 17:20

Le Pen szerint egy modern, működő demokráciában ennek így kellene történnie.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint Marine Le Pent a Radio Classique műsorának vendégeként Emmanuel Macron BFMTV-nek adott interjújával kapcsolatban kérdezték, amelyben a francia elnök ellentmondásba keveredett korábbi nyilatkozataival.

A politikusnő elmondta, hogy véleménye szerint Macron elnök megint csak mellébeszélt, amikor azt állította, hogy a kisebb készlethiányok ellenére nem volt maszkhiány az országban.

Mikor a riporter rákérdezett, hogy szerinte Macron hazudott-e amikor a maszkkészletekről beszélt (az elnök szerint szó sem volt arról, hogy kifogytak a készletek), Le Pen azt válaszolta, hogy egyértelműen és folyamatosan hazudott a kormány a járványügyi helyzettel kapcsolatban.

Le Pen azt is elmondta, hogy szerinte túl későn reagált a kormány, ő ugyanis már január 29-én kérte a határok lezárását, ami végül csak másfél hónappal később, március közepén történt meg. Szerinte ebből is látszik, hogy a Nemzeti Tömörülés sok kérdésben jóval előrébb járt és gondolkodott a vírus kezelését illetően, mint a francia kormány.

Marine Le Pent ezek után a Nemzetgyűlés (a francia parlament alsóháza) feloszlatásáról kérdezte a riporter, ugyanis köztudott, hogy Le Pen már többször felszólította erre a francia elnököt. A kérdésre a politikusnő elmondta, hogy nem követelte az alsóház feloszlatását, csak előrebocsátotta, hogy egy demokratikus országban magától értetődő módon felmerül a parlamenti alsóház feloszlatása egy olyan helyzetben, amikor a köztársasági elnök elveszti a többségét.

Le Pen szerint egy modern, működő demokráciában ennek így kellene történnie.

Ahogy arról a 888 is beszámolt, tegnap Emmanuel Macron francia államfő Köztársaság Lendületben (LREM) nevű pártja elvesztette az abszolút többségét a nemzetgyűlésben, miután a kormánypárt baloldalához tartozó 17 képviselő önálló frakciót alakított.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére