Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schmidt Mária: Belőlünk a szabadság és a függetlenség hozza ki a legjobbat

888.hu

2020.06.04. 19:15

Kipécéztek minket a bűnbak szerepére, és megalázták a magyar nemzetet, ez sokkal mélyebb sebeket ejtett, és sokkal nehezebb – talán lehetetlen is – túllépni rajta, mint bármilyen gazdasági káron – mondta Schmidt Mária az Origónak a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján.

A Terror Háza főigazgatója szerint ami Trianonban megemészthetetlen, az a végtelen igazságtalansága, Trianon a megaláztatásról szól:

Ha valaki visszagondol a saját életére, arra mindig emlékszik, amikor megalázták. Biztosan jobban emlékszik rá, mint hogy melyik évben volt kevesebb a fizetése, vagy több. A megaláztatás, a kirekesztés, a megkülönböztetés mindig hosszan fáj. Trianon a mindmáig velünk élő, be nem hegedő seb.

 

Trianon egy súlyos trauma, talán csak egyetlen szempontból pozitív a mérlege:

visszanyertük a független államiságunkat, amire addig 400 évet vártunk, bár nem ilyen feltételekre számítottunk. Ám ez mégis lehetőséget adott arra, hogy bebizonyítsuk, tudunk sikeres és élhető országot építeni a magyarok számára. Ezt pedig megtettük abban a két évtizedben, 1920 és 1942 között, ami adatott. Bizonyítottuk akkor is, és bizonyítjuk azóta is, hogy ha a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat, akkor sikeresek vagyunk.

 

Mi 1920-ban áldozatok voltunk. A győztesek közölték velünk a feltételeket.

áldozatul estünk a nagyhatalmi arroganciának és a nyugati kultúrrasszizmusnak. A fő felelősség azokat terheli, akik megfogalmazták a trianoni ultimátumot. Nem volt ott semmilyen béketárgyalás, csak a feltételeket közölték velünk.

 

Ugyanakkor a magyar elit sem állt hivatása magaslatán, nem tudta megszervezni a nemzeti önvédelmet.

Igazán szükség lett volna a megfelelő emberre, a megfelelő időben, és a megfelelő helyen. Vannak egy nemzet történetében olyan pillanatok, amikor a mulasztásoknak nagyon súlyos következményei vannak. Akik elbohóckodtak azokban a sorsfordító napokban Magyarország élén – Károlyi Mihály, a szociáldemokraták, meg a kommunisták –, semmit nem értettek a nemzeti célokból.

 

Mindenki sikeresebben politizált nálunk. A nagyhatalmak ügyes lobbitevékenységet folytattak éveken keresztül, a szomszédaink meg hazudtak, megvesztegettek, átvertek, minden eszközt bevetettek és sikeresek voltak. Mi pedig még kardot sem rántottunk.

Nagyon fájdalmas, hogy csődöt mondtunk.

 

Van azonban remény. Magyarország képes saját jogán saját teljesítményt felmutatni.

Belőlünk a szabadság és a függetlenség hozza ki a legjobbat. A Trianon óta eltelt évszázadban is megmaradtunk, és sikeresek lettünk. Összetartoztunk és összetartozunk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére