Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A magyarellenesség általános román nemzetstratégiai ideológiává lépett elő Romániában”

888.hu

2020.06.05. 11:50

Vitasorozatot indított Pesty László, az Írdalá kampány szervezője, és Trianon napján Izsák Balázzsal és Tőkés Lászlóval beszélgetett.

 

Az Írdalá kampánycsapata az Európai Unióban, ősei földjén, kisebbségi sorban élők helyzetéről szóló interneten elérhető vitákkal szeretné a figyelmet fenntartani a jelenleg futó legsikeresebb polgári kezdeményezésen. Mint az a korábbi vitában elhangzott, hogy ha nem is parádés módon, de a magyar közbeszéd ingerküszöbét elérte a kérdés, ám Magyarországon, Szlovákián és Románián kívül nagyon kevés országban sikerült témává tenni.

Trianon 100. évfordulójának apropóján Tőkés Lászlóval és Izsák Balázzsal beszélgetett Zoom-videóban Pesty László, az Írdalá kampányfőnöke, amit a Magyar Nemzet szemlézett ma reggel.


A beszélgetés során elhangzott többek között, hogy a kezdeményezés nem torpant meg, de pillanatnyilag a négy hiányzó tagállam aláírásait nem lehet gyűjteni, hiszen az Európai Parlamentnek kell döntenie plusz fél év hosszabbításról, amit a Bizottság javasolt.

Tőkés László beszámolt róla, hogy a magyarellenesség általános román nemzetstratégiai ideológiává lépett elő Romániában.

A politikusnak egyébként furamód június 4-én épp Bukarestben kellett tartózkodnia a Klaus Johannis államelnök elleni per miatt. Az elnököt a magyarság nevében uszító kijelentései miatt perelték be.

Furcsa mementóként itt vagyok kénytelen a trianoni békediktátum aláírásának évfordulójára visszaemlékezni.

Nagyon fontos, hogy ez a jubileum mozgósítsa a Kárpát-medencét, hogy az 1989-es formai rendszerváltás után egy Kárpát-medencei nemzetpolitikai rendszerváltásra is sor kerüljön, amely méltó módon ad választ a provokációknak

– fogalmazott.

Hétfőn 20 órai kezdettel Schiffer András ügyvéddel, Parászka Boróka újságíróval, a kezdeményezés egyik kritikusával Megadja Gábor beszélget az irdala.hu Facebook-oldalán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére