Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: egymillió munkahelyet mentett meg a kormány a járványhelyzetben

Horváth Tamás

2020.06.12. 08:20

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége.

A miniszterelnök szokásos, péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, a közeljövőben a jog és a valóság elválik egymástól, ugyanis a veszélyhelyzetet a parlament beszünteti, de ez a vírust nem befolyásolja, a terjedésének mértéke nem ezen múlik.

Orbán Viktor szerint rendkívüli jogrendre nem, járványügyi készültségre viszont továbbra is nagy szükség van, éppen ezért folytatja munkáját az operatív törzs, fennmarad a kórházparancsnoki rendszer, sőt a tisztifőorvos jogköreit is megerősítik.

A kormányfő leszögezte, amíg nincs vakcina, itt lesz a koronavírus, sőt ősszel jöhet a járvány második hulláma.

Orbán Viktor kiemelte, a számok azt mutatják, hogy rendkívül sikeres volt a járványkezelés Közép-Európában.

Az első csatát megnyertük, ez a győzelem már a zsákban van

– húzta alá, hozzátéve, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályról továbbra sem szabad megfeledkezni, ezért bizonyos, az időseket védő szabályokat fenn kell tartani.

A közelgő nemzeti konzultáció kapcsán a kormányfő elmondta, a védekezés sikerességének az az alapja, hogy az emberek fogadják el és tartsák be a védelmi szabályokat.

A nemzeti konzultáció segítségével egyetértési pontokat kell létrehozni, így még hatékonyabb lehet a védekezés a jövőben

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

A gazdaságvédelmi intézkedések is szóba kerültek, a kormányfő szerint a kormány egymillió munkahelyet mentett meg a járványhelyzetben, és továbbra is azt képviseli, hogy segély helyett munkát kell adni az embereknek.

Orbán Viktor leszögezte, a következő másfél évben egyértelmű összefüggés lesz a kormány és a gazdaság teljesítménye között, a gazdaságvédelem kizárólag a kormány vezetésével lehetséges, a felelősséget vállalják.

Mivel 2021 is gazdaságvédelmi év lesz, ezért a gazdaságvédelmi alap és a vírus második hulláma miatt szükséges járványügyi alap sem szűnik meg.

A kormányfő emlékeztetett, a 2010-es évek elején egy gazdasági válságot már sikerült megfelelő módon kezelni, az akkor szerzett tapasztalatok most is jól jönnek.

A cél ugyanaz: megvédeni a gazdaságot és minél több munkahelyet teremteni

– húzta alá Orbán Viktor.

A műsorvezető kérdésére a miniszterelnök elmondta, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből – igaz ez az önkormányzatokra is.

A baloldal hangulatkeltésével szemben az önkormányzatok költségvetése 2021-ben nőni fog, sőt, ha sikeres lesz a védekezés, az adóbevételek is emelkednek majd, mind helyi, mind pedig országos szinten.

Pénteken Magyarországra látogat Igor Matovic szlovák miniszterelnök. A politikus Trianon kapcsán tett, a magyar álláspont megértésére irányuló kijelentését Orbán Viktor úgy értékelte, a szlovák miniszterelnök egy rendes ember, ugyanakkor a múltra vonatkozó gesztusok kevésbe fontosak, mert a történelmet már nem lehet megváltoztatni.

A jövőt viszont meg lehet nyerni, és meg is fogjuk nyerni, magyarok és szlovákok együtt

– hangsúlyozta a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére