Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei dióhéjban

888.hu

2020.06.21. 19:59

A Csáz nevű kísérlet első halálos áldozata | Újabb terrorcselekmény Angliában | Észak-Korea bevonulta a demilitarizált övezetbe

Terrorcselekménynek minősítette vasárnap a rendőrség a dél-angliai Reading városában előző este elkövetett késeléses támadást, amelyben hárman meghaltak, hárman megsérültek. Brit médiaértesülés szerint ugyanakkor a hatóságok az elfogott gyanúsított elmeállapotát is az incidens jelentős tényezőjének tartják.

Terrorcselekménynek minősítette az angol rendőrség a tegnapi késes támadást

Az országos terrorizmusellenes rendőri hálózat területileg illetékes parancsnoksága – Counter Terrorism Policing South East (CTPSE) – vasárnap délutáni bejelentésében közölte, hogy átvette a támadás hátterének felderítését célzó nyomozás irányítását. A CTPSE megerősítette, hogy a késelés gyanúsítottja, egy 25 éves férfi, akit a helyszínen elfogtak, továbbra is rendőrségi őrizetben van.

Az Antifa/BLM-mozgalom Németországban is eljutott az offenzív fázisba: zavargások voltak szombat éjjel a németországi Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

Rendőrökre támadtak és fosztogattak a drogos „újnémetek„ Stuttgartban

A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrségének vasárnapi közleménye szerint az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el. A kisebb csoportokba szerveződött támadók rendkívüli agresszivitással rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat, és bezúztak kirakatokat is.

Egy dél-koreai kormányzati forrás vasárnapi közlése szerint Phenjan folyamatosan kisebb csapatokat küld a két Koreát elválasztó demilitarizált övezethez (DMZ), a katonák bokrokat vágnak ki és útfenntartási munkákat végeznek.

Dél-Korea csapatmozgásokat észlelt a demilitarizált övezetben

Noha a magát megnevezni nem kívánó forrás leszögezte, hogy az ilyen munkálatok gyakoriak a területen, figyelemmel kísérik a mozgásokat. Észak-Korea az utóbbi hetekben heves kirohanásokat intézett déli szomszédja ellen, és bezárta, majd felrobbantotta a Dél-Koreával közös összekötő iroda épületét. Phenjan ezzel válaszolt arra, hogy Szöul nem vetett véget az észak-koreai menekültekből és dél-koreai aktivistákból szerveződő [...]

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónájában – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége szombaton. A lázadók megakadályozták a rendvédelmi szervek tagjait abban, hogy biztonságosan hozzáférhessenek az áldozatokhoz.

A „béke szigete”: megöltek egy tizenévest Csázban, a rendőröket se engedték be

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónájában – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége szombaton. A június 8-a óta rendőrségi erőktől mentes úgynevezett Capitol Hill Szervezett Tüntetés (CHOP) övezetében történt lövöldözésben egy további személy megsebesült. A rendőrséget helyi idő szerint a kora reggeli órákban riasztották a helyszínre, de az áldozatokat a tüntetők már kórházba szállították.

És végül egy hazai hír: Müller Cecília kicsit lenyugtatta a kedélyeket.

Müller Cecília: amíg nincs vakcina, marad a „klasszikus„ védekezés

A tisztifőorvos hangsúlyozta, Magyarországon a nagyon sikeres járványkezelésnek köszönhetően a többi országgal összehasonlítva viszonylag kevés megbetegedés és haláleset volt a koronavírus miatt. Ugyanakkor a vírus nem tűnt el az országból, hiszen még kórházban is ápolnak koronavírusos betegeket – fűzte hozzá. „Nagyon ébernek kell maradnunk, pontosan követnünk a változásokat, főképpen a nyitással és a felszabadító járványügyi [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére