Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt ma

888.hu

2020.06.23. 19:59

BELFÖLD

Öt újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 573-ra emelkedett, 2600-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 934. Egy koronavírusos kismama a Semmelweis Egyetemen adott életet kisbabájának. Az édesanya és a pici állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt szerint pedig nem fertőződött meg a vírussal a kicsi.

Novák Katalin bejelentette, magasabb összeget kapnak a gyermekükkel otthon maradó anyukák, ugyanis a korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege.

Hosszú, majdnem két hónapos tárgyalássorozatot követően az Európai Bizottság végül jóváhagyta azt a kérésünket, hogy 800 ezer euró felett is adhassunk támogatást magyarországi vállalatoknak a versenyképességük növelése érdekében – közölte a hírt Szijjártó Péter közösségi oldalán.

Már augusztustól az emelt bérüket kapják a pedagógusok. Lényegében egy új bérelemet vezetnek be, amely beépül a pedagógusok illetményébe, ez az ágazati szakmai pótlék – magyarázta Kozák András köznevelési szakértő, megbízott egyetemi oktató a Magyar Nemzetnek.

Míg Magyarország összességében rendkívül jól teljesített a többi uniós országhoz képest, és csak néhány országban számolhattak be ennél is kevesebb fertőzöttről vagy halottról, addig Budapest európai viszonylatban, a többi fővárossal összevetve is a legrosszabbak között szerepelt. Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elmondta, ezek mögött a „szomorú adatok mögött” elsősorban a budapesti idősotthonokban történt fertőzések állnak, amelyek meg nem hozott vagy rossz döntések következményei.

De Karácsonyék nemcsak ezen a téren szerepeltek le, ha számba vesszük a liberális főpolgármester hivatali idejének első 250 napját, láthatjuk, ígéreteinek többsége ígéret maradt, ami nem, arra ráfáztunk, és persze szavahihetősége elmaradásáért legtöbb esetben a kormányt okolja.

De nem csak a főpolgármester háza táján akadnak gondok. A józsefvárosi Fidesz szerint Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) helyi polgármesternek személyes felelősséget kell vállalnia a VIII. kerületi menzabotrányért, azért, hogy a helyi gyerekek és szociális ellátottak egészségbiztonsága veszélybe került.

Mondjuk mit is vár az ember a tőlük... Példának okáért a baloldali kamuvideók készítői, közreműködői most is itt vannak közöttünk. Nemcsak Korózs Lajos, a szoci elnökség által foggal-körömmel védett kamuvideó politikai főszereplője, valamint „tettestársa”, a mindenre kapható Németh Athina (valójában Németh Gertrúd, Athéné), aki a hitelesség/eredményesebb megtévesztés érdekében még főorvosnak is képes volt kiadni magát, hanem van itt más is… Például Gavra Gábor, a hvg.hu volt főszerkesztője, aki a 2014-es kampány előtt a bajai videóról híresült el. És bizony, a bizonyítékhamisító Gavra Gábor ma is főszerkesztő.

KÜLFÖLD

Fordulat: Irán kész tárgyalni a kártérítés kifizetéséről a januárban tévedésből lelőtt ukrán utasszállító áldozataiért, és hajlandó arra is, hogy Párizsba küldje elemzésre a gép feketedobozait.

Oroszország kijelentette, nem akar India és Kína konfliktusában közvetíteni. A két atomhatalom között egyébként egy Magyarország méretű lakatlan tibeti régió miatt tört ki egy nagyjából 40 életet követelő határkonfliktus.

Amerikában továbbra is a káosz az úr, a tüntetők megpróbálták ledönteni Andrew Jacksonnak, az Egyesült Államok hetedik elnökének bronz lovas szobrát a Fehér Ház közelében. A tiltakozók áttörtek a Lafayette téren álló műalkotást körülvevő kordonon, majd azt firkálták a talapzatára, hogy „szemét gyilkos”.

Trump hétfőn a Twitteren azt írta, hogy többeket őrizetbe vettek a „gyalázatos vandalizmus” miatt. Az elnök figyelmeztetett, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében akár tíz év börtönbüntetés is járhat a hasonló bűncselekményekért.

David Bernhardt belügyminiszter közleményében hangsúlyozta:

nem engednek az anarchistáknak, helyreállítják a közrendet és igazságot szolgáltatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére