Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az álhírgyáros Index ismét félrevezetné az olvasóit

888.hu

2020.07.14. 20:30

Mondjuk ezen már meg sem lepődik az ember...

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleményben tette közzé a Hatóság elnökének Dull Szabolcs főszerkesztő részére eljuttatott helyreigazítás kérelme kapcsán írt levelét, melyben teljesen jogosan sérelmezik az álhírgyáros oldal által közzétett címet.

„A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság honlapján 2020.07.13-án a nemzeti konzultációs kérdőívek kezelésével kapcsolatban közzétett közleménye éppen arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a konzultációs ívek címzettjeiből nem lehet szimpatizánsi adatbázist építeni! A szimpatizánsi adatbázis építése ugyanis a nemzeti konzultációs kérdőívek gyűjtésétől eltérő, külön, önálló adatkezelési célt jelent, amelyhez már az adatok gyűjtését megelőzően adatkezelési tájékoztatás, adatbiztonsági intézkedések, és az adatkezelés átláthatóságát és jogszerűségét biztosító intézkedések szükségesek, ezek hiányában az sérti a GDPR rendelkezéseit. Szintén felvetődik az érintetti jogok biztosításának kérdése, és ilyen beküldések kapcsán bizonytalan az adatok megőrzésének tervezett ideje, az adatokhoz hozzáférők köre.

Szimpatizánsokról tehát önállóan csak a célhoz kötöttség, adatminimalizálás, átlátható és tisztességes adatkezelés elvének biztosítása mellett, önálló adatkezelésként lehet jogszerűen adatbázist építeni! Tekintettel arra, hogy a szimpatizánsi adatok (pártállásra, politikai nézetre vonatkozó adatok) különleges adatok, így azok kezelése önállóan és kifejezetten megadott hozzájárulás birtokában, aláírással történhet, amelynek megadására legfeljebb az ívek begyűjtése, vagyis a személyes találkozás keretében kerülhet sor” – fogalmaz levelében a NAIH.

Na most akkor Indexéknél vagy annyira értelmes újságírók ülnek, akik nem tudják felfogni egy szöveg értelmét, vagy szándékosan olyan címet dugnak az olvasóik orra alá, amiből ők a valósággal ellentétes következtetéseket vonhatnak le...

A NAIH egyébként úgy kérelmezte a cikk címének módosítást, hogy abban kifejezésre jusson az, hogy a külön adatkezelési tájékoztatás és az adatvédelmi előírások teljesítésének hiányában történő kérdőív-beküldésre irányuló felhívás illegális, például: „Adatvédelmi hatóság: jogellenes szimpatizánsi adatbázist építeni a nemzeti konzultációs kérdőívekből” vagy „Adatvédelmi hatóság: Szimpatizánsi adatbázis nem építhető a nemzeti konzultációs kérdőívekből jogszerűen”.

Persze „független-objektív fake news”-ék is érezték, hogy azért ez már talán tényleg túlzás volt még tőlük is, így gyorsan, válaszlevelében jelezve, hogy „egy másodpercig sem állt szándékukban félreértelmezni a Hatóság álláspontját”, módosítottak.

„Adatvédelmi hatóság: Fennáll a veszély, hogy szimpatizánsi adatbázis építhető a nemzeti konzultációs kérdőívekből”

Hát, tőlük ennyi telik...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére