Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdő Péter: egyénileg és közösségként is hivatásunk van

888.hu - MTI

2020.08.20. 10:36

Az esztergom-budapesti érsek a Kossuth rádió vendége volt.

A bíboros arról beszélt, hogy az elmúlt időszak tanulsága a keresztény ember számára az, hogy nem vagyunk önmagunk urai. Isten a teremtéskor rábízta a világot az emberre, hogy jó gazdaként művelje azt, ez azonban nem jelenti, hogy teljesen a hatalmunkba adta a mindenséget.

Minél jobban megismerjük a természet erőit és a világ titokzatos működésének módjait, annál inkább megszeppenünk és rádöbbenünk arra, hogy minden képességünkkel, szervezettségünkkel és tudományunkkal együtt is kicsik vagyunk ahhoz, hogy kézben tartsunk minden folyamatot

– mondta.

Erdő Péter szerint bármikor történhetnek olyan események, amelyek a mi életünket is fenyegetik, próbára teszik, vagy akár az egész emberiség létét veszélyeztetik. Ugyanakkor gondviselés is van, Isten nem azért alkotta az embert, hogy egy véletlen folytán eltörölje.

Egyénileg és közösségként is hivatásunk van, és fontos, hogy ezzel a felelősséggel, ezzel a bizalommal járjuk az életünk és a történelem útját

– fogalmazott a bíboros.

A reggeli műsorban részlet hangzott el a bíborossal készített interjúból, amely teljes egészében este fél 7-kor lesz hallható a Kossuth rádióban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére