Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal már azt sem tudja mit hazudjon, ha a vírusról van szó

Filipp Dávid

2020.09.21. 13:30

Ezek semmiből sem tanulnak. De, tényleg! A baloldal minden nap bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani továbbra sem segít a járványellenes védekezésben, ahogy az első hullám idején, most is csak a gáncsoskodással van elfoglalva.

Kamuvideók, álhírek, narratívagyártás – így lehet leginkább összefoglalni leginkább, hogy mit művel az elmúlt pár hónapban a baloldal.

Még sehol sem volt a második hullám, épp csak az elsőből kezdtünk el kilábadozni, amikor a kormány közölte, hogy nemzeti konzultációt indít, hogy a magyarokkal együtt, közösen hozzák meg a megfelelő döntéseket. Ebben a pillanatban a baloldal már tudta, hogy

a vírus mellé áll, elkezdték kilopkodni a postaládákból az íveket, és mindenkit arra bátorítottak, hogy küldjék el nekik azokat.

A baloldalnak régi becsípődése a nemzeti konzultáció szabotálása, ugyanis pontosan tudják, hogy ők választások idején sem képesek annyi embert megmozgatni, mint a kormány a konzultációkkal.

Miért retteg a baloldal a nemzeti konzultációtól?

Ott tart ma Magyarországon a baloldal, hogy el akarja hallgattatni az embereket, mégpedig azzal, hogy megpróbálják a nemzeti konzultációt tönkretenni. Éppen ezért Gyurcsányéktól, a Jobbikon át, egészen a Momentumig – és akkor még Szél Bernadett és Hadházy Ákos meg sem lett említve – a kíváló balos politikusaink most azt találták ki, hogy összegyűjtik az emberektől [...]

És ez most is bebizonyosodott, hiszen közel 2 millió kitöltött kérdőív érkezett vissza, míg az összellenzéki áskálódás csak 260 ezret tudott összeguberálni.

Lélegeztetőgépek és narratíva

A baloldali propagandagépezet már 2010 óta rá van kattanva a lélegeztetőgépek témájára, mindannyian emlékszünk arra a demagóg dumára, hogy egy-egy stadion árából mennyi berendezést lehetett volna venni.

Életre fog kelni az eddig populistának hangzott mondat, hogy lélegeztetőgépekre kellett volna költeni a pénzt, nem stadionokra, mert hát ugye konkrétan lélegeztetőgépek fogják életben tartani azokat az embereket, akik kétoldali tüdőgyulladással a kórházban fognak feküdni, és könnyen lehet, hogy nem lesz elég lélegeztetőgép az országban

– harsogta Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgató még tavasszal, továbbá százezres megbetegedéseket vizionált.

Aztán jött a sajtó és úgy tolta a propagandát, mintha nem lenne holnap.

Soros György hazai média-kitartottjai a 444-nél, a Qubit aloldalon március 17-én arról cikkeztek, hogy április 3-ra több mint 19 ezer koronavírussal fertőzött ember lesz Magyarországon, és aznapra el is fogynak majd a bevethető lélegeztetőgépek.

Emlékeztetőül: április harmadikán az egész országban 678 regisztrált beteg volt, a lélegeztetőgépre szorulók száma sem lépte át a 100-at.

Amikor aztán futószalagon kezdtek Magyarországra érkezni a készülékek a szemük se rebben, úgy váltottak narratívát, mintha mi sem történt volna.

A Nincs másik/Lesz másik/Van másik/ Index már hirtelen arról kezdett cikkezni, hogy a lélegeztetőgépeknél nem a darabszám a fontos. A balos sajtónak gondja volt:

  • a berendezések árával,
  • a mennyiséggel,
  • a minőséggel,
  • mindennel.
A helyzet az, hogy a baloldal és a sajtója már rég elvesztette a hitelét a vírus elleni védekezéssel kapcsolatban (is). Minden megszólalás, minden cikk azt bizonyítja, hogy csak a kormány támadása a fontos, a magyar emberek biztonsága nem. A baloldal szerint túl sokat költöttünk életmentő berendezésekre! – írta az egyik Facebook-bejegyzésében Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.
Azért milyen keserves lehetett a 444-nek a mai “tényfeltáró” cikket megírni a lélegeztetőgépekről...

Még a cikk szerint...

Posted by Menczer Tamás on Wednesday, August 26, 2020

Most ott tartunk, hogy azzal riogatnak, hogy nincs elég ember, aki kezelni tudná a lélegeztetőgépeket.

A Népszava azzal állt elő, hogy a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a lélegeztető kapacitása betelt.

Hamar kiderült, hogy álhíről van szó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szeptember közölte, hogy

sem a Korányi, sem a Szent László kórházban nem telt be a lélegeztető-kapacitás, majd hozzátették: a teljes magyar egészségügyben pedig folyamatos az ellátás.

Az Emmi az is világossá tette, hogy szeptember 18-án, hogy Magyarországon 1839 lélegeztetésre alkalmas ágy áll rendelkezésre, amelyek közül 812 koronavírus-fertőzött betegek kezelésére lett felkészítve. Az ágyakon aznap 29 koronavírusos beteget kezeltek. Ugyanakkor további 9487 kórházi ágy állt rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből pénteken 384-et használtak, valamint több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, és ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetők.

Politikai haszonszerzés a köbön

Nem világos, hogy a baloldal miért gondolja azt, hogy szembe menni mindennel, amit a kormány tesz, majd kifizetődik nekik a szavazófülkékben.

A helyzet az, hogy olyan mélyre ásták már az állásaikat, hogy ha véletlenül valamiben támogatnák a kormányt, akkor saját választóik köpnék szembe őket.

Ott volt például Donáth Anna, a DK ifjúsági szervezetének Momentum európai parlamenti képviselője, aki az ATV-ben azon hüledezett tavasszal, hogy iráni diákok lettek először igazoltan pozitívak nem olaszok, vagy magyarok.

Arató Gergely, a Gyurcsány-párt frakcióvezető-helyettese május 19-én az ATV Reggeli Start című műsorában beszélt a koronavírus szövődményeiben meghalt magyarokról, majd egy adott ponton kijelentette:

ebben a számban sem áll sajnos rosszul az ország.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke legutóbb épp a szórakozóhelyek 23 órai bezárására akadt ki. A botcsinálta lila-köntösű virológus-szaktekintély meg is állapította, hogy

a vírus nem úgy működik, hogy kivárja, amíg sötét van, és aztán támad”.

Az egy percig sem zavarta, hogy Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa és Merkely Béla, a budapesti Semmelweis Egyetem (SOTE) rektora is elmondta, hogy

a vírus leginkább az éjszakai szórakozóhelyeken terjed, ráadásul nemzetközi példák is vannak a kocsmabezárásokra.

Egyébként, ha valaki, akkor Fekete-Győr biztos tudja, hogy milyen világi élet zajlik egy-egy szórakozóhelyen 23 óra után...

Korózs Lajos kamuvideóval próbálkozott, azonban hamar kiderült, hogy a felvételen össze-vissza beszélő Németh Athina nevű nő nem mentős, és soha nem is volt az. Felelősségre vonás azonban nem történt.

Tőlük erre lehet számítani. Persze ellenzékben könnyű beleugatni mindenbe, lehet folyamatosan elégedetlenkedni és követelőzni. De van már nekünk baloldali komoly pozícióban lévő politikusunk Karácsony Gergely személyében, aki megmutathatta volna, hogy hogyan kell jól csinálni.

Nem tette, de legalább a Facebookon szépeket írogatott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére