Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Száz éve nem történt meg: a járvány miatt elhalasztják a riói karnevált

888.hu

2020.09.25. 06:34

A koronavírus-járvány miatt meghatározatlan időre elhalasztják a riói karnevált, ami az elmúlt évszázadban még sohasem fordult elő.

A világ leghíresebb karneválját, a rióit, farsang idején, februárban szokták megtartani. A táncparádét szervező szambaiskolák szövetsége, a Liesa azonban csütörtökön úgy döntött, hogy a koronavírus-

járvány miatt későbbre halasztják a karnevált, de új időpontot nem tűztek ki.

Jorge Castanheira, a Liesa elnöke újságírókkal közölte, hogy a koronavírus elleni oltás nélkül rendkívüli nehézségekbe ütközik a nagyszabású utcai táncmulatság megrendezése, az biztonságos körülmények híján nem tartható meg. A februári rendezvényt legkésőbb 2022 januárjára halaszthatják, mert nem ütközhet annak az évnek a karneváljával. Egyes vélemények szerint legkorábban áprilistól jöhetnek létre a táncparádé megrendezéséhez szükséges biztonsági körülmények – tette hozzá a szambaszövetség elnöke.

A Brazília 13 legfelkapottabb szambaiskolája által rendezett felvonulást

minden évben mintegy 90 ezer helyi lakos és turista tekinti meg a Sambódromón, és nézők tízmillió kísérik figyelemmel a tévében vagy az interneten.

A Sao Pauló-i karnevált már júliusban elhalasztották.

A fertőzöttek számát illetően Brazília az Egyesült Államok és India után a világon a harmadik helyen áll, az elhalálozási statisztikában viszont megelőzi Indiát. Az egészségügyi minisztérium legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint az elmúlt 24 órában 32 817 új fertőzéses esetet regisztrálták, és 831-en halak bele a vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe. A járvány eleje óta ezzel közel 4,66 millióra nőtt a fertőzöttek száma, és csaknem 140 ezren haltak meg Brazíliában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére