Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem ütközik az uniós jogba a rezsicsökkentés

888.hu

2020.09.30. 13:10

Magyarország sikeresen megvédte a rezsicsökkentés eredményeit az Európai Bizottsággal folytatott vitában – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium sajtóközleményben.

Az Európai Bíróság a rendszerhasználati díjakat megállapító hivatali döntéseket követő hatékony jogorvoslati lehetőséget hiányolta csupán.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által benyújtott törvénymódosítási javaslat a megfelelő mechanizmus biztosításával tehet pontot az ügy végére.

Mint ismert, a kormány az elmúlt években a magyar családok terheinek mérséklésére rezsicsökkentést hajtott végre, aminek következtében

átlagosan 25%-kal csökkentette a gáz, a távhő és az áram árát.

Az Európai Bíróság ítéletével megerősítette:

Magyarország nem sértette meg az uniós jogot

azzal, hogy kizárja az energiahálózatokra kivetett különadó és a pénzügyi tranzakciós díjakhoz kapcsolódó költségek elismerését az energetikai rendszerhasználati díjak megállapításakor.

Magyarország rezsipolitikája és a rezsicsökkentés tehát nem ütközik a közösségi jogba.

Az ítélet egyúttal kimondta, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendszerhasználati díjakat megállapító döntéseivel kapcsolatban hatékony jogorvoslati lehetőségnek kell rendelkezésre állnia. A szakminisztérium törvénymódosítási kezdeményezésének elfogadásával az Országgyűlés megteremtheti a hiányolt mechanizmus jogszabályi kereteit.

A magyar családok rezsiterheit a már megtett intézkedéseken túl újabb eszközökkel is mérsékelni kívánja a kormány.

A Klíma- és természetvédelmi akciótervben foglalt kiemelt törekvés, hogy a háztartások olcsó, innovatív energiát használhassanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére