Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ingyen sem terjeszthet lapot Budapesten, aki nem Karácsony propagandistája

888.hu/Magyar Nemzet

2020.10.01. 20:32

Korlátozza a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítást a főváros egy a szerdai közgyűlésen megszavazott döntése. Mostantól csak akkor terjeszthet ingyenes lapot bárki, ha abban ingyenfelületet biztosít Karácsonyéknak.

 

A baloldal által szerdán megszavazott előterjesztés úgy szól: a fővárosi önkormányzat számára négy teljes oldalt kell ingyenesen biztosítania annak a sajtóterméknek a tulajdonosának, aki közterületen kívánja ingyenesen terjeszteni a lapját. Az új rendelet leginkább a Metropolt és a Lokált érinti – írta a Magyar Nemzet.

Egészen elképesztően gátlástalan és arrogáns: Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba neve alatt Karácsonyék a gazdasági segítségnyújtás szükségességét önös, a minimális demokratikus jogokat is nélkülöző, a pártpropagandájukat szolgáló jogszabály meghozatalára használták

– reagált a Láng Zsolt vezette Fidesz–KDNP-frakció arra, hogy

a jövőben Budapest közterületein csak akkor lehetséges ingyenes újságot osztani, ha abban négy teljes oldalon a fővárosi önkormányzat saját irománya jelenik meg, ellenszolgáltatás nélkül.

Ezt még Rákosi elvtárs is megirigyelné! – fűzték hozzá. Kovács Péter, Kertváros polgármestere sem hagyta szó nélkül Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslatát.

Már nem is tudom, mit mondjak. 2020-ban a Karácsony Gergely által vezetett Budapesten ez is megtörténhet,

a Szabad Nép-félóra ehhez képest kismiska volt” – reagált Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a fővárosi döntés után.

Az előterjesztés kimondja:

csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a fővárosi önkormányzat által meghatározott tartalmaknak.

Az ügy érdekessége, hogy az előterjesztés kiegészítését nem önálló napirendi pontként szavazták meg, hanem a gazdasági mentőcsomag kiegészítéseként dugták el a kíváncsi szemek elől – ismertette a lap.

A Fidesz–KDNP-frakció a fővárosi közgyűlés ülésén azt kérte, hogy külön szavazzanak az előterjesztés oda nem illő kiegészítéséről. A kormánypártok leszögezték:

demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni.

Végül a baloldali képviselők többsége áldását adta az előterjesztésre – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Megválasztása után Karácsony Gergely első dolga az volt, hogy háborút indítson a Lokál ellen, és száműzze azt a metróbejáratokból. Decemberben fel is bontotta a lappal kötött fővárosi szerződést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére