Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha nem fizetem be a rezsit, azért is lesz tüntetés?

Bohár Dániel

2020.10.06. 19:00

Illetve a kedves olvasók majd szerveznek gyűjtést azért, mert a kötelezően befizetendő számlák helyett másra vertem el a pénzt?

Demagógnak tűnik? Sajnos egyáltalán nem az. Magyarországon eljutottunk arra a szintre, hogy rosszul gazdálkodó, 30 millió forintos adósságot felhalmozó emberért tüntetést szerveznek, adakoznak neki, illetve (ebben az esetben is) jogtalan módon blokád alá vesznek egy épületet, ahova a szolgáltató embereit nem engedik be.

Szeptember közepén érkezett az első hír, hogy az egyik gázszolgáltató le akarta szerelni az órát az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség budapesti, Dankó utcai intézményében, hiszen 30 (!) millió forint hátralékot halmozott fel az intézet.

30 millió forintos gázszámlatartozást sikerült összeszedni!

Iványi Gábor neve onnan lehet ismerős, hogy 1990 és 1994 között, illetve 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő volt az SZDSZ színeiben. Emellett alapító lelkésze a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Iványi Gábor bonyolult céghálót működtet, amely segítségével évtizedek óta folyamatosan kapja az állami támogatásokat különféle jogcímeken.

Vissza a gázszámlára! Iványi Gábor saját elmondása szerint azért gyűlt össze a 30 milliós tartozás, mert a kormány 2011-től (új egyházügyi törvény) folyamatosan csökkentette az „egyházának” járó támogatásokat. Az áldozati szerep annyira jól sikerült, hogy a szokásos tüntetős csapat – amely a CEU-ért, az SZFE-ért vagy a Városligetért is szokott tiltakozni – előbb odaért Iványiékhoz, mint a gázszolgáltató emberei. Az épületet elzárták, pont mint az előbb említett SZFE-t, és megtiltották, hogy idegen betegye a lábát.

Gyors közbevetés! Mi történne, ha hasonló esetben egy átlagpolgár tenné meg ugyanezt?

Elzárták a Dankó utcai intézményt, és folyamatos tüntetést hirdették, amelyen olyan elismert személyiségek is részt vettek, mint Demszky Gábor korábbi és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester. Apropó, Karácsony. Igaz, a Lánchíd felújítása csúszik, pénzhiány miatt, a biodóm-beruházás szintén késik, ugyancsak forráshiány miatt. Egyvalamire azonban mégis van pénze a fővárosnak. Karácsony Gergely a Facebook-oldalán (hol máshol?) jelentette be, hogy 5 millió forinttal támogatja Iványiékat.

A tiltakozás, a hisztéria elérte célját. Néhány napja a szolgáltató bejelentette, hogy nem zargatják Iványi Gáborékat, amire válaszul a lelkész a köszönöm helyett kijelentette, hogy „a demonstrációt befejezik, de a tiltakozást folytatják”.

A nagyjából kéthetes tiltakozó (áldozat-) időszak alatt Iványi Gáborék 60-70 millió forintot tarháltak össze, ebből 20 milliót kaptak a közüzemi számlák rendezésére, amit elvileg meg is fognak tenni.

Iványiék ellehetetlenítéséről a Magyar Nemzetben írtak leleplező cikket, amelyből kiderül, hogy az utóbbi 8 évben, a Fidesz-kormányok idején a lelkész által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület két és fél milliárd forintot kapott. Ahogy az egyszeri ember mondja: bárcsak egyszer engem is ennyire kiéheztetnének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére