Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túl fehér a közgyűlés összetétele a baloldali politikus szerint

888.hu

2020.10.13. 14:00

Ez is a koronavírus hibája.

A svéd Baloldali Párt önkormányzati politikusa Umea városában azt állítja, hogy a helyi városi tanács összetétele túl fehér a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt.

Bementem a terembe, ahol a világjárvány előtt szélesebb körű volt a képviselet, de most már teljesen fehér – elevenített fel Nasteho Osman Lander egy augusztus 31-i ülést a Nyheter Idag nevű svéd portál szerint.

Osman Lander elmondta, a tanácsban részt vevő tagok számát 35-re csökkentették annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését. A politikus nehezményezte azt is, hogy ennek ellenére a pártok továbbra is szabadon választhattak, ki vesz részt az összejöveteleken.

A hatalmon lévők érdeke az, hogy megerősítsék azokat a struktúrákat, amelyek megszilárdítják a fehér (főleg) férfiak helyét a hierarchiában – panaszolta.

A svéd közszolgálati csatorna egyébként tavaly arról számolt be, hogy Svédország lakosságának nagyjából 20 százaléka (2 millió ember) nem a skandináv országban született.

Nasteho Osman Lander kijelentései azért is érdekesek, mert nemrég épp az Európai Bizottság összetételét vádolták meg azzal, hogy „túl fehér”.

Mónica Silvana González, a Spanyol Szocialista Munkáspárt EP-képviselője szerint azonban nagyon nehéz lenne kvótákat bevezetni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére