Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány testőre támadja a sajtószabadságot

888.hu - Magyar Nemzet

2020.11.03. 12:40

A rendszerváltás óta ilyen még nem fordult elő. A fővárosi önkormányzat alkotmányos jogokat sértve, fizikai erővel akadályozza meg egy sajtótermék terjesztését – írta meg a Magyar Nemzet a metropol.hu cikkére hivatkozva.

Több mint egy hete minden reggel a közterület-felügyelet járőrei bilinccsel, könnygázzal, gumibottal felszerelkezve körülveszik a budapesti aluljárókban a Metropol terjesztőit, s közlik, hogy parancsuk van a lap terjesztésének megakadályozásra – írja a metropol.hu.

Hozzáteszik:

magát az utasítást megdöbbentő módon Gyurcsány Ferenc egyik legfőbb bizalmi embere, korábbi személyi testőrparancsnoka adta ki.

Handl Tamásnak hívják, néhány hónapja a DK-elnök személyes közbenjárására Karácsony Gergely őt nevezte ki a fővárosi közterület-felügyelők legfőbb vezetőjévé. A Metropol és a sajtószabadság elleni hadműveletet ő maga irányítja. Gyurcsány testőrparancsnoka egy olyan súlyosan törvénysértő rendelkezés mögé próbál elbújni, amely miatt azonnal törvényességi felhívást kezdeményezett a fővárosi kormányhivatal.

A törvénysértő rendelet tervezete is Gyurcsány Ferenc legbelsőbb köreiben született meg.

A szintén Gyurcsány jobbkezének számító Gy. Németh Erzsébetre bízták a jogi stróman szerepét, neki kellett megfogalmaznia a sajtószabadságot sértő rendelkezés szövegét.

Gyurcsányék azt találták ki, hogy csak akkor terjeszthető a budapesti utcákon egy sajtótermék, ha abból minden egyes lapszámban négy teljes oldalt kényére-kedvére a baloldal foglalhat le magának.

Törvénysértőnek nyilvánította a kormányhivatal Karácsonyéknak az ingyenes lapokat ellehetetlenítő rendeletét, amellyel kapcsolatban törvényességi felhívással is éltek.

A rendelkezést az érintett lapok tulajdonosai, valamint a Magyar Újságírók Közösségének elnöke is élesen bírálták.

A jogsértő módosítás jelenleg a Pesti Hírlapot és a Metropolt érinti. Az utóbbit tulajdonló Mediaworks a kormányhivatal döntését követően nyilatkozatot nyújtott be a fővárosnak, amelyben jelezte, hogy nem tesz eleget a négy oldal rendelkezésre bocsátásának, és továbbra is kéri a közterület-használati engedély megadását az újságtartók elhelyezésére. Álláspontja szerint a kézből történő laposztás nem engedélyköteles.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére