Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump vezet, de még nem lefutott az amerikai elnökválasztás

888.hu

2020.11.04. 06:49

Hivatalos eredmény csak napokkal később várható.

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök 210, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt 237 elektori szavazatot nyert el az amerikai elnökválasztás legfrissebb állása szerint. (Legalább 270 elektort kell megszerezni a végső győzelemhez.)

Azon államok közül, ahol már megtörtént az urnazárás, és megkezdődött a szavazatok összeszámlálása, Donald Trump huszonegyben (Alabama, Arkansas, Dél-Dakota, Dél-Karolina, Észak-Dakota, Florida, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Nyugat-Virginia, Ohio, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Wyoming) szinte biztosan nyert, Joe Biden pedig tizenkilencben (Arizona, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Kalifornia, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Oregon, Rhode Island, Új-Mexikó, Vermont, Virginia, Washington) és a fővárosban, Washington D. C.-ben aratott győzelmet.

Szoros a verseny,

de jelenleg Trump áll jobban, ugyanis az elnökválasztást eldöntő csatatérállamokban neki áll a zászló.

A kulcsfontosságú államok közül a Fox News amerikai hírcsatorna szerint Floridában és Texasban is Trump győzött, előbbiben 51,2, utóbbiban 52,2 százalékos eredménnyel.

Szintén megnyerhette a hivatalban lévő elnök Ohiót (53,5 százalék), ami ugyancsak billegő államnak számít. Florida, Ohio és Texas mellett (amelyek 29, 18, illetve 38 elektort adnak) Georgiában (16), Michiganben (16), Észak-Karolinában (15), Pennsylvaniában (20) és Wisconsinban (10) is Trump vezeti a helyi szavazást, noha mindegyik államban Biden győzelmét jósolták a közvélemény-kutatók.

A billegő államok közül Arizona (11 elektor) és Minnesota (10) viszont minden bizonnyal a demokrata elnökjelölt mellett tette le voksát, illetve Iowában (6) is Biden vezet.

Joe Biden még a 2016-os választáson Trumppal szemben induló Hillary Clintonnál is rosszabbul szerepel a jelenlegi állás szerint”

– állapították meg a Fox News konzervatív hírtelevízió szakértői. Az összes leadott szavazatból eddig 61 millió voksot szerzett Biden, 59,6 milliót Trump.

Beszédes, hogy már a fogadóirodák szerint is Trump az esélyesebb, a republikánus jelölt végső győzelmére 1,72-es, Bidenére pedig 2,20-as oddsot adnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére