Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közösen készít oltóanyagot Oroszország és Dél-Korea

888.hu

2020.11.13. 14:47

A dél-koreai GL Rapha nevű gyógyszercéggel közösen készíti Oroszország a koronavírus elleni első regisztrált védőoltást, a Sputnik V-t, amely akár már januártól elérhető lehet.

 

Az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) és a szöuli GL Rapha gyógyszercég évente több mint 150 millió koronavírus elleni oltóanyag előállításáról szerződött – közölte a Russia Today pénteken.

A Sputnik V előállítását decemberben kezdik meg, és 2021 januárjától világszerte terjesztik majd.

Az oltóanyag klinikai tesztelése már a harmadik szinten is túl van, az eredmény azt mutatja, hogy

92%-ban hatásos.

A kutatók azt nyilatkozták, hogy eredményeiket nyilvánosságra hozzák egy orvosi lapban, a teljes klinikai beszámoló pedig a tesztelési folyamat végén lesz elérhető. Számításaik szerint akár fél évbe is beletelhet, mire az összes lehetséges mellékhatásról be tudnak számolni, vagy azokat ki tudják zárni.

Az orosz Gamaleya Virológiai és Mikrobiológiai Kutatóintézet által fejlesztett Sputnik V a világ első regisztált oltóanyaga a koronavírus ellen. Jelenleg 40 000 önkéntesen tesztelik.

Több országban vizsgálják a vakcinát, Fehéroroszország, az Egyesült Arab Emírségek, Venezuela és India külön teszteli a Sputnik V hatásosságát, és várhatóan azon országok között lesznek, akik vásárolnak is belőle belföldi terjesztésre, vagy annak előállítási jogát biztosítják majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére