Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány is csettintene a franciák vízágyúzási szokásai láttán | VIDEÓK

888.hu

2020.11.18. 17:00

A francia jogállamban a rendőrök úgy verhetik a tüntetőket, mintha nem lenne holnap, és a vízágyú bevetését sem gondolják túl.

Elkészült a radikális iszlám elleni törvénytervezet Franciaországban, és az iszlamista tanárgyilkosság után kiegészült az internetes gyűlöletkeltést szankcionáló passzussal is. A szöveg bevezet egy új szabálysértést: mások életének veszélyeztetése a magánéletére, családjára vagy munkájára vonatkozó olyan információk terjesztése által, amelyek alapján az illető azonosítható vagy térben behatárolható.

A hírek azonban nem ezzel vannak tele. Egy másik törvényjavaslat miatt ugyanis komoly tüntetések alakultak ki az országban.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint a globális biztonsági törvényjavaslat lényege az, hogy ne jelenhessenek meg a tüntetéseken, illetve egyéb megmozdulásokon bevetésen lévő, intézkedő rendőrökről, csendőrökről olyan felvételek, amelyek alapján egyértelműen azonosítani lehet őket.

Ha a kormánypártok által benyújtott törvényjavaslatot a parlamentben elfogadják, akkor ezentúl akár egy év szabadságvesztéssel és 45 ezer eurós (16,2 millió forint) pénzbírsággal is büntethetnék azt, aki az intézkedő rendőrökről olyan felvételt készít és közöl, amelynek alapján az egyenruhás felismerhető és azonosítható.

A javaslat miatt országszerte tüntetések bontakoztak ki, amire a rendőrök a Gyurcsány-módszerrel válaszoltak.

Ütöttek-vertek mindenkit, akit csak lehetett, és előkerült a vízágyú is.

Az internetre felkerült felvételeken látható, amint

újságírókat állítanak elő,

könnygázgránátot lőnek a tömegbe,

közvetlen közelről vízágyúval lőnek a földön ülő demonstrálókra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére