Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azbej Tristan: Vörös színnel világítanak ki több budapesti épületet

888 - MTI

2020.11.25. 11:11

Budapesten az Erzsébet hidat, a Szent Gellért-szobrot és négy felekezet templomát – a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomot, az Istenszülő Elhunyta ortodox székesegyházat, a Szilágyi Dezső téri református templomot és a budavári evangélikus templomot – világítják ki vörös fénnyel – közölte az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan elmondta, a kezdeményezésnek két célja van: az egyik a „kegyelet gesztusa”, így emlékeznek a világ üldözött keresztényeire, közöttük arra a tucatnyi emberre, akiket a keresztény hitük miatt gyilkolnak meg naponta. A másik célja pedig, hogy felhívják a figyelmet a keresztényüldözés jelenségére.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a világ közvéleményét általában „hidegen hagyja”, amikor keresztény embereket gyilkolnak meg a hitük miatt, ezért is fontos az Aid to the Church in Need (ACN) nevű karitatív szervezet nemzetközi kezdeményezése, a Red Wednesday.

Évente mintegy 3000 keresztényt gyilkolnak meg a hitük miatt, és úgy tűnik, mintha ez nem számítana a világon”

– mondta. Ez szerinte azért lehet így, mert a liberális megközelítés úgy próbálja beállítani a kereszténységet, illetve a keresztény demokráciát, mintha az jogfosztáson alapulna. „Ebbe a hamis narratívába nem fér bele a valóság, méghozzá az, hogy jelenleg a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás” – hangsúlyozta Azbej Tristan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére