Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Bőven vannak kapacitások az egészségügyben, és elfogadhatatlanok a politikai kritériumok az EU-s források folyósításánál

MTI - 888.hu

2020.11.26. 12:49

A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat. A jövő hétig nem változnak a jelenlegi korlátozások – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. „A magyar kormány továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy politikai kritériumoktól teszik függővé a Magyarországnak járó uniós pénzek folyósítását” – tette hozzá a csütörtöki online kormányinfón.

 

Gulyás Gergely közölte azt is: az elmúlt héten mérséklődött az új esetek száma, 3000 és 5000 között volt, a kiugró csütörtöki adat pedig a hivatásrendek tömeges tesztelésének tudható be. Utóbbiak eredményeit a kormány a jövő héten értékeli ki, addig csak a jelenlegi intézkedéseket tartja fenn.

A miniszter megerősítette: a magyar kormány több mint 12 millió adag koronavírus-vakcinát kötött le az amerikai és európai fejlesztésűek közül, valamint orosz, izraeli és kínai cégekkel is tárgyal.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte:

A magyar kormány olyan változtatáshoz nem tud hozzájárulni – akkor sem, ha ez az unió következő költségvetésének és az új nemzedék alapnak a megakadályozását jelenti –, hogy a magyar kormány fontos kérdésekben ezután szuverén módon ne dönthessen.”

Szerinte a politikai motivációt illető kétségeket Soros György e heti cikke eloszlatta. Azt mondta, a politikai kritérium a bevándorlás elfogadása, amit Magyarország továbbra is elutasít.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy csütörtökön Budapesten tárgyal Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Orbán Viktor miniszterelnökkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére