Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megközelítette a hétezret a napi új fertőzöttek száma

888

2020.11.29. 09:29

6819 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést és elhunyt 156 többségében idős, krónikus beteg.

 

211 527 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 4 672 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 55 637 fő, az aktív fertőzöttek száma 151 218 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7590 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 657-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A portál azt írja: a beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Kiemelték: egész Európában exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések – írták.
Kedden újabb intézkedés lépett életbe: a kormány elfogadta az Idősek Tanácsa javaslatát, így hétköznapokon 9-11, hétvégén 8-10 óra között csak 65 év felettiek léphetnek be az üzletekbe, de az idősek más időpontban is vásárolhatnak.
A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.
Hozzátették: a katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és 93 kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére