Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simán legyőzte a Barcelona a Ferencvárost

888.hu

2020.12.02. 22:49

Az FC Barcelona 3-0-ra győzte le a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

A katalán együttes Lionel Messi, Philippe Coutinho és Marc-André ter Stegen nélkül érkezett Budapestre, azonban ez egyáltalán nem befolyásolta a Barcelona játékát.

A vendégek az első perctől kezdve magas fordulatszámon futballoztak, már az 5. percben veszélyes helyzetet alakítottak ki, de gól nem született, a dán Martin Braithwaite a kapu mellé lőtt.

A gólgyártást a Barcelona a 14. percben kezdte meg, Jordi Alba bal oldalról adta be a labdát, és Antoine Griezmann a Ferencváros védőjét, Lasha Dvalit megelőzve sarokkal talált be Dibusz Dénes kapujába (0-1).

A Barca a vezetés megszerzését követően sem vett vissza, a 20. percben megduplázták előnyüket a katalánok. Ousmane Dembélé beadását követően Braithwaite tudott eredményes lenni (0-2). Érdekesség, hogy a dán csatár gólját 33 passz előzte meg, ami idényrekordnak számít a Bajnokok Ligájában.

Bár a Fradi is eljutott néhányszor a vendégek tizenhatosáig, komoly helyzetet nem tudott kialakítani, ráadásul a harmadik gólt is a Barcelona szerezte, tizenegyesből, a 28. percben. Abraham Frimpong csúszott be szabálytalanul, a büntetőt pedig Dembélé értékesítette (0-3).

MTI/Szigetváry Zsolt

A második félidőben is a Barcelona játszott fölényben, azonban érzékelhetően visszavettek a tempóból.

A Ferencváros kedvét nem vette el az első félidőben bekapott három gól, az 50. percben Sigér Dávid eresztett el egy lövést, majd a 62. percben Isael került helyzetbe, azonban a lövés lepattant a katalán védőkről.

A magyar bajnok legnagyobb helyzetére a 73. percig kellett várni,

Lovrencsics Gergő baloldali beadása tökéletes volt Roko Baturinának, aki üresen fejelhetett a Barcelona tizenhatosának közepéről, azonban Neto vetődve védeni tudott.

A Fradi az utolsó tíz percet láthatóan megnyomta, azonban gól nem született.

A Ferencváros a jövő héten a Dinamo Kijev otthonában lép pályára.

A BL utolsó fordulójában a magyar csapatnak még lesz esélye megszerezni a csoport harmadik helyét, amivel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között folytathatná nemzetközi szereplését.

Gulácsiék továbbjutottak

Az RB Leipzig hosszabbításban szerzett góllal 4-3-ra győzött a Basaksehir vendégeként. A lipcseiek kétgólos előnyre tettek szert az első félidőben, de a négyesben sereghajtó török csapat nem adta fel, így Irfan Kahveci mesterhármasával 3-3-nál utolérte ellenfelét. A győztes találatot Alexander Sörloth szerezte a 92. percben. A sikerrel versenyben maradt a továbbjutásért a német csapat, amelynek kapusa ezúttal is Gulácsi Péter volt, míg Willi Orbán a 94. percben csereként lépett pályára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére