Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány az örök készülődő, már Mikuláskor ünnepli a karácsonyt

Horváth K. József

2020.12.05. 15:45

Gyurcsányék mintha előre hozták volna a karácsonyt. Már Mikuláskor ünnepelnek. Erről árulkodik a pártelnök friss Facebook-bejegyzése.

Nem a kormány bukását ünneplik, bár ezt szeretnék leginkább. Még talán tűzijátékot is rendeznének. Már amilyet ők tudnak. Mint 2006 augusztus 20-án. Emlékeznek? Négy halott, 300 sebesült. Így tudnak ők tűzijátékot szervezni.

A kormány pedig pechükre nagyon is stabil. Bár mindent elkövetnek, hogy aláássák a tekintélyét. Hazudnak reggel, délben meg este, hergelnek, kamuvideóznak, de csak nem akar megbukni.

Ünnepelni azonban akarnak. Ha nem is a győzelmet, mert az ugye még a Holdban van, s híreink szerint ott is marad. De az ünneplésre – úgy érzik – van okuk, mert a kormány Gyurcsány szerint „megroggyant”. Ahogy Fletó fogalmaz: „Egy dolgunk maradt. Készülni. (Eddig mi a frászt csináltak? – a szerző.) Nem a győzelemre önmagában. Kormányozni ezt a többre érdemes országot. Hazánkat. Magyarországot.”

Őrült beszéd, de van benne rendszer, ahogy olvashatjuk a Hamletben.

Az nem számít, hogy a kormány egyáltalán nem roggyant meg, bármennyire is szeretnék az elmúlt napok történéseit így beállítani. De Ferencnek már ez is elég. Mer kicsi lenni. Számára már a készülődés is örömet okoz. Igaz, advent van, a készülődés csillagszórós, gyertyafényes, pirosmasnis időszaka. Bár egy ateistának a Kisjézusra való várakozás semmi örömet nem jelent.

Annál többet viszont a hatalomra való készülődésé. Ezért akarnak kormányozni. Ferenc testvér a hírek szerint újból beiratkozott egy autósiskolába, hogy felújítsa vezetési tudományát, amit már egyszer ugyan megtanult. Akkor azonban nagy bukás lett belőle, a választók millióival karambolozott.

„Kormányozni. Hazánkat. Magyarországot” – mondja patetikusan. De vajon mennyit ér Gyurcsány szava, ha ilyeneket beszél? Talán, mint Biberaché. „Ott van a haza, hol a haszon” Ahogy Kun Bélánál, Rákosinál, Kádárnál is ott volt. Amikor a magyarok maguk dönthetnek, akkor nem a kommunistákat választják.

Hiába készülődnek.

Lehet persze ennek a nehéz politikai helyzetnek örülni, lehet reménykedni abban, hogy az EU-val kenyértörésre kerül a sor, s a magyarok elégedettlenségükben majd jól elzavarják a kormányt. A fene a gusztusát, aki krízishelyzetben nem a magyaroknak szurkol.

De nem fogják elzavarni. Akármit döntenek Brüsszelben, Orbán marad.

Lehet azt mondani, hogy megroggyant. Annyi rosszat mondott már Gyurcsány Orbánra, a kormányára, hogy a szavai így is, úgy is percek alatt elinflálódnak. Nincs mögötte se hitelesség, se erő. Sunyin az EU-tól, meg a migránsoktól várja, hogy kikaparják neki a gesztenyét. Mert az nyilvánvaló, hogy önerőből nem megy s később se fog menni.

Mert millióknak egyáltalán nincs ellenére, ha Gyurcsány vagy klónja az örök készülődés állapotában marad.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére