Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy az elégedetlenség Franciaországban: rendkívül alacsony a beoltottak száma

888

2021.01.05. 21:30

A vasárnap nyilvánosságra hozott adatok szerint már több mint négymillió embert oltottak be az Egyesült Államokban, Izraelben pedig több mint egymillió főt, ezzel szemben Franciaországban csupán 516 személyt – olvasható a Franceinfo honlapján.

A Franceinfo című portál az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja, az Our World Data diagramját is megosztotta. Azon jól látható, hogy szerte a világon hány embert oltottak be tegnapig a Pfizer–BioNTech-laboratóriumtól kapott oltóanyagból.

Hozzáteszik, hogy az eddigi francia oltási aktivitás akkor sem mutat a franciákra nézve hízelgő számokat, ha csak az Európai Unió tagállamait vesszük figyelembe. Amíg Németországban már beoltottak több mint 200 ezer embert, és Olaszországban több mint 100 ezret, addig a franciáknál még az ezret sem lépték át...

Úgy látják, hogy országukkal ellentétben más államok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban elérjék az immunitást azzal, hogy minél több embert beoltatnak. Kiemelik Izraelt, amely már lakosságának több mint 12 százalékát oltotta be kevesebb mint két hét alatt. Megemlítik az Egyesült Királyságot is, amely hétfőn elkezdte használni a második oltást, és lakosságának 1,39 százalékát már beoltatta december végén.

A francia lassúság miatti elégedetlenségüknek hangot is adtak, hogy elítéljék a túl szigorú szabályok meghozatalának és a logisztikai felkészülés megszervezésének hiányát.

Úgy vélem, hogy ma állami botrány előtt állunk”

– mondta hétfőn a Grand Est régió elnöke, a republikánus Jean Rottner a France 2-n, rámutatva arra, hogy a felkészületlenség egyértelműen a kormány felelőtlenségének tudható be.

500 000 adag vakcinát már megkaptak, és a hét elején további 500 000 adag érkezik”

– reagált Gabriel Attal, a kormány szóvivője Le Parisienban.

Az oltási stratégia továbbra is fennmarad, vagyis elsődlegesen a legkiszolgáltatottabb embereket, valamint az egészségügyi szakembereket oltják be, ezután következik mindenki más, ha rendelkeznek a szükséges mennyiségű oltóanyaggal”

– nyilatkozta Elisabeth Bouvet, az oltásokkal foglalkozó technikai bizottság elnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére