Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem biztos, hogy megtartható idén nyáron az olimpia

888/MTI

2021.01.08. 14:14

Richard Pound, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rangidős tagja szerint nem biztos, hogy az idén nyáron lesz olimpia Tokióban.

A 78 éves sportdiplomata a BBC-nek nyilatkozva a csillapodni nem akaró koronavírus-járvány miatt adott hangot kétségének, hogy a 2020-ban elhalasztott ötkarikás játékokat meg lehet-e rendezni alig hat hónap múlva a japán fővárosban.

Pound, aki 1987 óta tagja a NOB-nak, arról is beszélt, hogy szerinte a tokiói olimpiára készülő sportolókat előnyben kellene részesíteni a koronavírussal szembeni vakcinák beadásakor. Korábban Thomas Bach NOB-elnök azt mondta, javasolja a sportolóknak, hogy éljenek a védőoltással, mielőtt elutaznak a július 23-án kezdődő olimpiára, a NOB ugyanakkor ezt nem fogja kötelezővé tenni.

A július–augusztusi időpont tarthatóságát megkérdőjelező lépésként Szuga Josihide japán miniszterelnök Tokiót és a környező prefektúrákat érintően egy hónapra rendkívüli állapotot hirdetett ki csütörtökön, miután a fővárosban, negatív rekordként, egy nap alatt 2447 új vírusfertőzöttet regisztráltak – ötven százalékkal többet, mint az előző napokban. A 126 millió lakosú országban a Covid-19-nek tulajdonított halálesetek száma meghaladja a 3500-at.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére