Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olasz lapok üdvözlik az orosz vakcina magyarországi engedélyeztetését

888.hu

2021.01.22. 12:45

A hazai baloldal is példát vehetne róluk.

A nemzetközi sajtó sem tudott elmenni szó nélkül amellett, hogy Magyarország az első európai ország, amely engedélyezte az orosz Szputnyik V vakcina felhasználását. Az olasz sajtót pillanatok alatt ellepte a hír, elismerve a magyar hatóságok bátorságát és előrelátását. Az olasz lapok Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentését is idézték, miszerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Moszkvában tárgyal az orosz oltóanyag beszerzéséről.

Hangsúlyozzák, hogy az illetékes hatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) megvizsgálta az oltóanyagot, és engedélyezte a lakosság körében való alkalmazását.

Az olasz lapok kitértek Szijjátó Péter és Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter tárgyalására, továbbá idézik a magyar külügyminiszter bejelentését, miszerint „az oltás felgyorsítása Magyarországon emberéleteket véd meg. Az élet hamarabb visszatérhet a normalitás mezejére, és lehetővé teszi, hogy a korlátozásokat korábban feloldják.”

A La Repubblica is részletesen tájékoztat a magyar döntésről. A napilap szerint a magyarok megelőzték a többi európai tagállamot, és idézi

Orbán Viktor péntek reggeli bejelentését, miszerint egy megfelelő technológiával felszerelt vakcinagyár létesítését tervezi.

A La Repubblica arra is kitér, hogy Angela Merkel német kancellár támogatásáról biztosítja Oroszországot a Szputnyik V oltóanyag uniós engedélyeztetéséhez.

Ami érdekes, hogy a magyar döntést a Szputnyik V-ről nem kísérik elmarasztaló kritikák.

Ez azonban nem volt mindig így, tavaly novemberben az AGI sajtóügynökség azzal vádolta a magyar kormányfőt, hogy az európai intézmények által kidolgozott oltási rendszer meggyengítésére törekszik.

A koronavírus elleni oltóanyagok több forrásból való beszerzésére vonatkozóan megváltozott az olasz sajtó nézőpontja, nem üti meg a korábbi kritikus hangnemet. Lazio tartományban teljes mértékben leállították az oltásokat annak érdekében, hogy az első körben beoltott egészségügyi dolgozók megkaphassák a második adag vakcinát. A jövőbeli szállítmányok megbízhatósága is egyre kérdésesebb. Domenico Arcuri csütörtök este bejelentette, hogy a jövő héten további, 20 százalékkal csökkentett Pfizer–BioNTech-vakcinaszállítmány érkezik az országba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére