Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiéleződhet a bértárgyalás a Tescónál

888.hu

2021.01.28. 07:50

Idén országos mintára nehezen juthatnak egyezségre a felek a legnagyobb kereskedelmi szereplőnél februárban kezdődő bértárgyalásokon, mivel a tescós munkavállalók szeretnék, hogy a Coviddal járó bolti többletterhelés is érvényesüljön az idei alapfizetésekben.

A szakszervezet az inflációt meghaladó mértékű, a külföldön azonos munkakörökben jellemző magasabb fizetésekhez közelítő összegekkel lenne elégedett – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, Bubenkó Csaba a lapnak elmondta: a 12-13 ezer embert foglalkoztató Tesco februárban kezdődő bértárgyalása a leginkább mérvadó iparági szinten, határozott elvárásokkal készülnek rá. Ezt annak kapcsán mondta el, hogy

megszületett az országos egyezség a februártól érvényes négyszázalékos minimálbér- és garantáltbérminimum-emelésekről, illetve a későbbi egyszázalékos emelés lehetőségéről.

Bubenkó Csaba rámutatott: a naponta több millió magyart kiszolgáló fogyasztásicikk-értékesítésben az elmúlt évek bérfejlesztései után egyes munkakörökben még mindig átlag alatti a pult mögött állók, a pénztárosok, az árufeltöltők havi fizetése, ami viszont szavai szerint a koronavírus éve után újabb szempont szerint méretik meg.

Várhatóan a Tescónál is négy százaléknál magasabb emelési igénnyel indul a 2021-es licit.

Kiemelte, hogy az élelmiszerboltokban a Covid okozta válság ellenére is van realitása az alapbérek infláció fölötti emelésének, amire nagy szükség is van. Jelezte, hogy általános céljuk azt elérni, hogy megszűnjön a több helyütt jellemző kettős mérce az azonos munkakörök fizetései között, azaz

a multik ne tudják alulfizetni a magyar munkavállalókat a Nyugaton alkalmazott fizetésekhez képest, ugyanis korábban húsz-harminc százalékos bérkülönbségeket is találtak az érdekvédők.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére