Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány szemek helyett most a saját választóira is „lövet”

Horváth K. József

2021.02.05. 17:00

Gyurcsány Ferencnek kényes az ízlése. Korábban szemeket lövetett ki, mostanában pedig katonáival az orosz vakcinát kérőkre lövet.

A választáshoz közeledve persze mégiscsak nagyobb a tét. A személyi sérülések után most már emberéletekben mérhetjük azt a kárt, amit aljas politikája okoz. Ráadásul egy világjárvány idején, amikor minden józan politikai erőnek – pártállástól függetlenül – a védekezésért, az emberéletek megmentéséért kellene erőfeszítéseket tennie. Gyurcsány persze úgy gondolja, hogy az orosz s hamarosan nyilván a kínai vakcinák általa vélelmezett veszélyességéért Orbán Viktor a felelős, mert engedélyezte a behozatalukat, függetlenül attól, hogy a magyar hatóságok tüzetesen, alaposan megvizsgálnak minden ellenszert a forgalomba hozatal előtt. A vakcinák – legyenek amerikaiak, oroszok vagy kínaiak – egyformán biztonságosak, illetve azok lesznek, s ha eljutnak az oltás fázisába, mindenki nyugodtan beadathatja azokat.

Bár ha belegondolunk, a logika szabályai szerint magunk is kitalálhatjuk a helyes megfejtést. Amit Gyurcsány kritizál, bírál, támad, annak általában az ellenkezője bizonyul igaznak.

Egy alkalommal a DK szóvivője, Barkóczi Balázs csapott bele a lecsóba. Úgy fogalmazott, a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány ne riogassa tovább az embereket az orosz vakcinával.

Az emberek életét veszélyeztette az az aláírásgyűjtés is, amelyet azért indított a DK, hogy érzékeltesse, szerinte az orosz és a kínai oltóanyag nem olyan megbízható.

Rónai Sándor, a párt EP-képviselője pedig elmondta, az Európai Bizottsághoz fordulnak, hogy akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával.

Ám ahogy múlik az idő, s ahogy az Európai Unió más tagállamainak vezetői is szembesülnek Brüsszel késlekedő vakcinabeszerzési politikájával, úgy szaporodnak a hírek több uniós ország érdeklődéséről az orosz vakcina iránt. Úgy fest, Németországban, Franciaországban nem olvasnak Gyurcsányt – milyen jó nekik –, sőt Csehországban és Szlovákiában sem, mert kiderült, ők is szíves örömest vennének az orosz oltóanyagból. Legújabban pedig Olaszország csatlakozott hozzájuk. S milyen érdekes, senki nem nyilatkozott úgy – ahogy tette azt Gyurcsány –, hogy „nem leszünk sem az orosz, sem más hatalom kísérleti egerei”, illetve „nem kérünk sem Putyin, sem Orbán emberkísérleteiből”.

S arra, hogy közben a lyukas zoknis Hadházy Ákos, aki a parlamentben „A lónak a f*szát!” feliratú táblányi névjegyével mutatkozott be, szintén félrevezető információkat terjeszt az orosz vakcináról, az ember már csak legyint. Nemcsak azért, mert Hadházy szavait – Gyurcsányéihoz hasonlóan – sem lehet komolyan venni, hanem azért is, mert a magyar szakhatóság cáfolta az állításait. S ugyancsak így vagyunk ezzel a Momentum esetében. Ha Fekete-Győr András füstbombát képes dobni a magyarok biztonságát őrző, szolgálatban lévő rendőrökre, akkor miért lenne számukra fontosabb az emberek egészsége, biztonsága, élete járvány idején. Szerintük ugyanis a keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. Azaz Fegyőr szerint sem szabad sem orosz, sem pedig – eddig 25 millió ember számára biztonságot nyújtó – kínai vakcinát használni.

Pedig éppen a világ egyik legrégibb és legelismertebb tudományos-orvosi folyóirata, a The Lancet írta meg a napokban, hogy az orosz Szputnyik V biztonságos és hatásos ellenszer. Közölték: az oltóanyag hatékonysága meghaladja a 91 százalékot.

Gyurcsány „humanizmusa” tehát továbbra sem ismer határokat.

Attól pedig a dolog még pikánsabbá válhat, hogy a világon komoly harc folyik a gyógyszergyártók között. Orbán Viktor éppen ma reggeli rádióinterjújában mondta el, hogy a képviselők nyilatkozataiból meg tudja ítélni, hogy ki képviseli az amerikai gyógyszergyártók érdekeit, és ki a keletiekét. Nem nehéz kitalálni, hogy a kizárólag az uniós engedéllyel rendelkező amerikai vakcina mellett kardoskodó Gyurcsány-pártiak kit támogatnak. Még a saját – orosz vakcinát szívesen választó – szavazóikat sem kímélik. (Pechükre az orosz vakcinának is hamarosan lesz uniós engedélye.) De mint tudjuk, nem az engedély gyógyít, hanem a vakcina. A dolog pedig sajnos kevésbé szól a járványról, mintsem a hatalomról.

„Én értem a baloldalt – mondta a rádióban a kormányfő –, ők ellenzékben vannak, az egy logikus gondolat, ha rosszul működik a kormányzat, nem sikerül a válságkezelés, nem működik a gazdaság, összeomlik az egészségügy, vagy sokan halnak meg, azok is, akiket meggyógyíthattunk volna, akkor ez a kormányra nézve negatív. Miután ők kormányra akarnak kerülni, azt gondolják, hogy így könnyebben lehet eltávolítani a kormányt, és ülhetnek be ők a mi helyünkre, ezért ez logikus gondolat, de szerintem egészségügyi világjárvány idején ez elfogadhatatlan.”

Más országokban föl sem merül, hogy az ellenzék kihasználja a járványt hatalomszerzési vágyának érdekében. „Mi nem vagyunk ilyen szerencsés ország. Nem kell ezen megsértődni, tudomásul kell venni, ez a realitás, végezni kell a munkánkat” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Érdemes tehát ezeket a szempontokat is figyelembe venni, ha Gyurcsány és katonái bármely Magyarországon alkalmazott vagy engedélyezésre váró vakcina ellen harsognak.

Magyarországon jelenleg tényleg minden élet számít.

Gyurcsánynál pedig már 2006-ban sem számított, pedig akkor a járványnak még híre-hamva sem volt. Akkor azt mondta: „El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen.” Most meg a szemek helyett a vakcinákra lövet.

Ezt kaptuk anno, s ezt kapnánk 2022-ben is, ha a Gyurcsány-párt jövőre hatalomra kerülne.

Isten óvja ettől Magyarországot!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére