Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eljárást indíthatnak a főváros ellen a mozgáskorlátozottak

888.hu

2021.02.08. 19:30

A mozgáskorlátozottak szövetsége levélben kér tájékoztatást Karácsony Gergely főpolgármestertől arról, hogy a BKV valóban elvonna-e forrásokat az aluljárók akadálymentesítésétől. Ha igen, jogi útra terelik az ügyet – számolt be a Világgazdaság.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) az üggyel kapcsolatban levélben fordult Karácsony Gergelyhez. A MEOSZ elnöke szerint ha beigazolódik, hogy a BKV csökkenteni tervezi a 3-as metró akadálymentesítésére szánt forrásokat, akkor a szövetség az egyenlő bánásmód megsértése miatt eljárást kezdeményez a fővárossal szemben.

A főváros ugyanis az M3-as metróvonal megdrágult alagút-felújítási munkálatai miatt több mint egymilliárd forintot vonna el öt aluljáró akadálymentesítésének finanszírozásából.

Ezzel olyan mértékben csökkentené a megállókhoz kapcsolódó aluljárók akadálymentesítésére megítélt tételt, amelyből már nem lehet az akadálymentesítési vállalásokat teljesíteni. A MEOSZ elnöke jelezte, hogy erről az elképzelésről csak a Világgazdaság cikkéből értesültek. Kovács Ágnes rámutatott, hogy a fővárosi szándék több szempontból is problémás. Nemcsak a vonatkozó ENSZ-egyezménnyel, hanem azokkal a jogszabályokkal is szembemegy, amelyek szerint sem hazai, sem pedig uniós forrást nem lehet úgy beruházásokra költeni, hogy az ne garantálná mindenkinek az ezekhez való hozzáférést. Ráadásul az elvonás a Fővárosi Közgyűlés által hozott határozatokkal is ellentétes – írja a lap.

A portál szerint a MEOSZ-szal kötött megállapodás azért is fontos, mert ez volt az egyik feltétele az M3-as projekt uniós támogatási szerződésének.

Ha ez sérül, az forrásvesztési kockázattal jár a támogatási és projektcélok nem teljesülése miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére