Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fogadja el a WHO vuhani megállapításait a Biden-kormány

888

2021.02.10. 13:00

Együtt fogunk működni partnereinkkel, és a saját hírszerző közösségünk által gyűjtött és elemzett információkra is támaszkodunk – mondja az amerikai külügyminisztérium szóvivője az scmp.com szerint.

 

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy független ellenőrzés nélkül nem fogják elfogadni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon megállapításait, amelyeket a vuhani vizsgálat után tettek a koronavírussal kapcsolatban. Tovább azt állítják, hogy együtt fognak működni partnereikkel, azonban a saját hírszerzőik által gyűjtött és elemzett információkra is támaszkodnak.

Ned Price szóvivő hozzátette, a tét nagysága és a betegség pusztító globális hatása miatt elengedhetetlen Kína teljes körű átvizsgálása a WHO által, amely részletesen ismerteti a járvány kezdetét és terjedését.

„Nyilvánvaló, hogy a kínaiak, legalábbis eddig, nem nyújtották át azt a szükséges dokumentációt, amelyre szükségünk van, és amely ugyanolyan fontos a nemzetközi közösség számára is, hogy az ilyen típusú járványok soha többé ne ismétlődjenek meg” – mondta.

„Dolgozni fogunk partnereinkkel, és a saját hírszerző közösségünk által összegyűjtött és elemzett információkra is támaszkodni fogunk (...) ahelyett, hogy olyan következtetéseket vonnánk le, amelyeket a tudományon kívül bármi más is motiválhat” – mondta.

A WHO kínai és külföldi tudósokból álló missziójának tagjai kedden Vuhanban egy négyhetes vizsgálat után azt mondták újságíróknak, hogy a vírus állati eredetű.

Peter Ben Embarek, a csoport vezetője valószínűtlennek tartja, hogy a vuhani virológiai intézetből szivárgott volna ki a vírus.

Joe Biden ugyan elutasította Trump döntését, hogy kivonul a WHO-ból, azonban az új adminisztráció továbbra sem zárja ki azt az állítást, miszerint Kína indokolatlan befolyást gyakorolt az ENSZ ügynökségére. Továbbá visszautasítják Peking azon állítását is, miszerint a járvány máshonnan indult volna.

Price a koronavírus eredetével kapcsolatban megjegyzi, hogy nincs olyan ember, aki azt állítaná, hogy a koronavírus máshonnan származna.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője kedden egy külön tájékoztatón kijelentette: „elengedhetetlennek” tartja, hogy az Egyesült Államoknak is saját szakértői csoportja legyen Kínában.

Price elmondta, hogy a Biden-adminisztráció fontosnak tartja Amerika jelenlétét az Egészségügyi Világszervezetben. Ezt bizonyítja az is, hogy első hivatali napján megújították a tagságot.

Dr. Ron Waldman, a George Washington Egyetem globális egészségügyi professzora szerint Peking bizonyos mértékben befolyásolhatta a WHO ottani tevékenységét, ezért úgy véli, hogy a Biden-adminisztrációnak jó oka van arra, hogy ellenőrizni kívánja a WHO vuhani megállapításait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére