Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cihanouszkaja beismerte vereségét

MTI

2021.02.21. 15:46

A fehérorosz „demokrácia” mozgalom hat hónappal az általuk vitatott elnökválasztást követően végleg kifulladt.

„El kell ismernem, hogy elvesztettük az utcát” – jelentette ki Cihanouszkaja a Le Temps című svájci lap vasárnapi számában megjelent interjújában a hazájában zajló kormányellenes megmozdulásokra utalva. „Nincsenek eszközeink arra, hogy ellenálljunk az erőszaknak, amelyet a rezsim a tüntetőkkel szemben alkalmaz” – hangsúlyozta, bár azt nem említette meg, hogy mozgalmától időközben támogatói is tömegesen elpártoltak.

Hozzátette, a fehérorosz kormány kezében vannak a hatalom és a fegyverek.

Igen, jelenleg úgy néz ki, hogy vesztettünk

– állapította meg Cihanouszkaja. Ugyanakkor kijelentette, hogy az ellenzék felkészül a tavasszal újrainduló küzdelemre.

Elmondta, minden nap gondol arra, hogy visszatér Fehéroroszországba és gyakran a kétségbeesés határán van, amikor hazája jövőjére gondol. „Aztán gyorsan tudatosul benned, hogy ezt nem teheted, mert ha szimbólum, illetve nemzeti vezető vagy, akkor nem adhatod fel egyszerűen” – hangoztatta Cihanouszkaja.

Az augusztus 9-i elnökválasztást az országot hosszú ideje irányító Aljakszandr Lukasenka nyerte meg a hivatalos adatok szerint a szavazatok 80,1 százalékával. A Cihanouszkaját valódi győztesnek elismerő ellenzék csalást kiáltott, Lukasenkát mások mellett az EU sem ismeri el törvényes államfőnek. A választás óta hetente tartottak tiltakozó megmozdulásokat, amelyek azonban őszre kifulladtak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére