Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump háborút tervez a republikánus párt vezetésével szemben

 Jog és Szabadság

2021.02.22. 19:30

 Ezt a „Tegyük újra naggyá Amerikát” mozgalom (MAGA) továbbélése érdekében teszi.

 

A tét 2022 -es félidős választások kimenetele és az amerikai konzervatív oldal jövője

Donald Trump volt amerikai elnök hamarosan megkezdi a 2022-es időközi választások jelöltjeinek kiválasztását, akik bizony alig várják, hogy tovább vihessék az „America First” jelszóra épülő politikát, miközben biztosítani kívánják, hogy minden még nyitott republikánus székhelyen a MAGA által jóváhagyott jelölt induljon.

A Politico szerint a hivatalos találkozók már márciusban elkezdődhetnek. Trump hetek óta elutasította a találkozókat mindenkivel, például a volt dél-karolinai kormányzóval és 2024-ben reménykedő Nikki Haley-vel is, aki a republikánus elit fő jelöltjének számít a 24-es elnökválasztás tekintetében. Az exelnökhöz közel álló források szerint Trump „elérhetetlenné” vált mindenki számára, aki kívül esik hűséges segítői, régi barátai és szoros politikai szövetségeseinek korlátozott körén.

A dolgok azonban változást mutatnak, a hírek szerint ugyanis a volt elnök találkozott nemrégiben találkozott korábbi kampánymenedzserével, Brad Parscale-vel, hogy megvitassa az online adománygyűjtés módját, valamint azt, hogy miként tudja kihasználni a közösségi médiát a Twitter „orwelli-szintű” cenzúrája ellenére. „Formálisabb ütemtervet állítunk össze a leendő jelöltek számára, akik jóváhagyást kapnak” – mondta Trump vezető tanácsadója, Jason Miller.

Egykori szövetségese, Lindsey Graham befolyásos dél-karolinai szenátor várhatóan hamarosan szintén találkozik a volt elnökkel, hogy megvitassák a közelgő események terveit. Graham a Fox Newsnak elmondta: „Jobban aggódom 2022 miatt, mint valaha.” Ezt követően Mitch McConnell, a szenátus kisebbségi vezetője kiadott egy nyilatkozatot, igazolva mind a felelősségre vonási eljárást érintő szavazatát, mind a Capitolium zavargásaival kapcsolatos perspektíváját. Ennek ellenére aligha valószínű, hogy Trump és a republikánus vezetés közötti hullámok hamar elsimulhatnak.
Nyilatkozatában ugyanis az Egyesült Államok előző elnöke megfogadta, hogy számba veszi azokat a jelölteket, „akik a már ismert Amerika-politikát támogatják”. A Politico beszámolt arról is, hogy Trump nemrégiben vendégül látta vacsorára Pam Bondi volt floridai főügyészt, valamint Corey Lewandowskit és Dave Bossie volt kampánytanácsost, akik mindannyian megbízható harcosokként voltak jelen a MAGA mozgalomban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére