Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendkívül kevés embert oltottak be eddig Ukrajnában

888, MTI

2021.03.02. 12:55

Ukrajnában eddig kevesebb mint ötezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltást, miközben a betegség halálos áldozatainak száma a járvány kezdetétől meghaladta a 26 ezret – derült ki a hivatalosan közölt adatokból.

 

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint

eddig 4905 embert oltottak be az országban, közülük 1764-et az elmúlt napon.

Ukrajnában elsőként egészségügyi alkalmazottak kapják meg a vakcinát, közülük is elsősorban azok, akik leginkább ki vannak téve a megfertőződés veszélyének. Az oltás önkéntes, ezért Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter hétfőn soron kívül beoltatta magát, hogy népszerűsítse az oltási kampányt, és növelje a bizalmat a vakcina iránt.

Ukrajnában jelenleg még csak egy oltóanyag áll rendelkezésre, az AstraZeneca licence alapján az indiai Serum Institute vállalat által Covishield néven gyártott vakcina, amelyből az első, félmillió dózist tartalmazó szállítmány múlt kedden érkezett meg az országba.

Sztepanov – azután, hogy megkapta az oltást – újságírók előtt kijelentette: az Indiában gyártott AstraZeneca-vakcina semmiben sem különbözik az Európában vagy a világ bármely más országában gyártott analógjától.

Egy hétfő esti tévéműsorban pedig ismételten hangsúlyozta,

az ukrán lakosság legalább hatvan százalékának meg kell kapnia a védőoltást, hogy a közösségi védettség kialakulhasson.

A hivatalosan közölt adatok szerint keddre Ukrajnában 5336 új esettel 1 357 470-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 162-vel, 26 212-re. Eddig 1 176 918-an gyógyultak meg, közülük az előző napon csaknem 5200-an, az aktív betegek száma így 20-szal, 154 340-re csökkent.

Az elmúlt napon viszonylag nem sok, 1410 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, a múlt szerdán ehhez képest számuk háromezer fölött volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére