Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Nem vagyok gyilkos” – A miniszterelnök nem küldi vissza az orosz vakcinákat

888.hu

2021.03.06. 16:00

Egyenes és érthető beszéd.

 

A hét elején a hazai balos sajtó öles betűkkel számolt be arról, hogy szlovák államfő bírálta a Szputnyik V beszerzését.

Zuzana Čaputová kedd este tárgyalt Zuzana Batovával, a szlovák gyógyszerfelügyelet (SÚKL) vezetőjével, és a megbeszélés után azt mondta: az orosz vakcina alkalmazása nem bátorság megnyilvánulása vagy diplomáciai siker.

„Ezt inkább úgy lehet felfogni, mint lemondást az egészségügyben elfogadott szabályokról, amelyek szavatolják a biztonság legmagasabb követelményeinek betartását a polgárok számára” – idézte a szlovák média Čaputovát.

Az államfő közölte, hogy nem fogja népszerűsíteni olyan vakcinák tömeges alkalmazását, amelyek nem mentek át az európai uniós regisztrációs eljáráson, de tiszteletben fogja tartani azoknak a polgároknak az akaratát, akik a Szputnyik V mellett döntenek.

Nem tudtuk, hogy a szlovákoknak is van egy Gyurcsányuk.

Szlovákiába hétfőn 200 ezer adag orosz vakcina érkezett, Igor Matovič miniszterelnök személyesen fogadta a szállítmányt a kassai reptéren. Persze ezért is megkapta a magáét...

De úgy tűnik, hogy Matovič-nál betelt a pohár, tegnap éles hangvételű Facebook-bejegyzésben küldte el melegebb éghajlatra az oltáselleneseket.

A Szputnyik nem megy vissza Oroszországba

– kezdte az írást a kormányfő.

A miniszterelnök felidézte, hogyan „Putyin helytartójának” nevezték, aki megérdemli a helyet a „szégyen csarnokában”. Az oltóanyagot pedig olyan címkékkel kapottillették, mint „geopolitikai fegyver” vagy Kreml „hibrid háborújának” eszköze.

Matovič megjegyezte azt is, hogy nagy lett a csend, amikor az oroszok felajánlották, hogy mindenféle szankciók nélkül visszaveszik a szállítmányt.

A Szputnyik nem repül vissza Oroszországba és életeket fog menten Szlovákiában. (...) Az EU szerves részét képezzük, de mégsem tagadhatom meg [a lehetőséget], hogy minőségi oltással megmentsük népünket csak azért, mert Oroszországban gyártják. Nem vagyok gyilkos”

– jelentette ki a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére