Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: A Janssen által fejlesztett oltóanyagból is érkezhet szállítmány

888.hu, MTI

2021.03.12. 13:16

Galgóczi Ágnes közlése szerint ezt az újabb oltóanyagot csütörtökön hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség.

 

Magyarország 4,36 millió adagot kötött le a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen által fejlesztett vakcinából, „reményeink szerint az első szállítmányok hamarosan megérkeznek” – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes közlése szerint ezt az újabb oltóanyagot csütörtökön hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség. A 18 éven felülieknél alkalmazható vakcina előnye, hogy a megfelelő védettség eléréséhez egyetlen oltás is elég belőle.

A technológiája hasonló az AstraZeneca- és a Szputnyik V vakcináéhoz: egy ártalmatlanított vírussal juttatják be a szervezetbe a koronavírus tüskefehérjéjének genetikai információját, amelyből antigénként viselkedő fehérje termelődik, kiváltva az ellenanyagválaszt – mondta az osztályvezető.

A hosszú hétvégén is fontos a védelmi intézkedések betartása – hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese, kiemelve: március 15-én is tilos a gyülekezés. Az operatív törzs kéri a zsúfolt helyek kerülését.

Kiss Róbert elmondta, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a nemzeti ünnep alkalmából március 15-ére több magánszemély a város több pontjára hívta gyülekezés céljából a lakosságot a közösségi médiában. Azonban tilos rendezvényt, gyűlést szervezni, tartani vagy azon részt venni – figyelmeztetett az alezredes, hozzátéve, hogy a csoportosulás veszélyezteti magunk és mások egészségét, a járvány elleni védekezést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére