Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Jakab szegénylegényt játszik, miközben többszörös milliomos

Prokaj Dávid

2021.03.16. 18:00

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés keddi plenáris ülésén válaszolt a baloldali képviselők kérdéseire.

Orbán Viktor is felszólalt az Országgyűlés keddi plenáris ülésén, amelyen az ellenzék képviselői azonnali kérdéseket intéztek a miniszterelnökhöz. A kormányfőt elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormány járványkezelésével kapcsolatos tevékenységéről, számonkérve a kormányfőt, mondván, hogy a kormány nem támogatta a bajba került magyarokat.

Jakab Péter elszámoltatást ígért egy esetleges ellenzéki győzelem után, valamint ismét elővette a szokásos dumáját a melósok megbecsülésének hiányáról.

Orbán Viktor a válaszában elmondta, hogy a válság idején a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat több lépésben is igyekezet megtámogatni. Megemlítette a bértámogatást, bevezették a hitelmoratóriumot – mely a legerősebb egész Európában – továbbá elengedték a járulékokat és csökkentettek több adónemet is, és jelentős mértékű beruházási támogatásokat adtak a munkahelyek megvédése érdekében

Elmondta, hogy három hónapon keresztül biztosítják az álláskeresési járadékot, és aki ezen időszak alatt se tud elhelyezkedni, azoknak fel tudják ajánlani a közmunka programot. Hozzátette, hogy

Jakab Péter újdonsült szövetségese Gyurcsány Ferenc kormányzása idején ilyen lehetőség nem állt az emberek rendelkezésére.

Elmondta, hogy jelenleg 55 ezerrel dolgoznak kevesebben , mint egy évvel ezelőtt. Azonban vállalták a koronavírus okozta válság idején, hogy „annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a járvány megsemmisített”. Megígérte, hogy több mint 55 ezer új munkahelyet fognak létrehozni.

Ha a rossz járványkezelés iránt kíván érdeklődni, akkor ne nálunk kopogtasson, hanem a szövetségesüknél. Gyurcsány Ferenc jó tanácsokkal tudja Önöket ellátni”

Jakab Péter ezután lehazugozta a miniszterelnököt, valamint arról hadovált, hogy szerinte összeomlott az egészségügy, valamint hogy a kormány mások nyomorából próbál nyereséget szerezni.

Orbán Viktor a Jakab kirohanására úgy reagált, hogy pofára esés ügyben már van tapasztalata a Jobbiknak, hiszen tavaly győzelmet kiabáltak előre a szerencsi választás során.

Mint a kormányfő fogalmazott: „régóta figyelem a hozzászólásait, hogy Ön egy szegény ember lenne, pedig többszörös milliómos, és értetlenül állunk azelőtt, hogy Ön a szegénylegény.

Ez szerintem kétszínűség, képviselő úr!

– jelentette ki a miniszterelnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére