Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Úton vagyunk a szabadság felé

888.hu

2021.04.02. 08:45

A magyar miniszterelnök nagypénteken is megtartotta szokásos, pénteki rádiós interjúját a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Orbán Viktor elmondta, hogy igazat ad abban a szakembereknek, hogy óvatosságra helyezik a hangsúlyt. Ezért arra kért mindenkit, hogy az idei húsvétkor a családi összejövetelekből vegyenek vissza a járvány visszaszorítása érdekében.

Ha nem tartjuk be a korlátozásokat húsvétkor, akkor abból nagy baj is lehet”

- tette hozzá.

Közölte, hogy lassan elérjük azt a pontot, hogy a vírust megölő vakcinák éreztetik a hatásukat, továbbá abban bíznak, hogy a nyugati szállítások is fel fognak gyorsulni az elkövetkező napokban. Az operatív törzs ülésén azt a jelentést kapta meg, hogy április 4-e után 2,3 millió felett lesz a beoltottak száma, míg a következő héten elérhetjük a 3 milliót, míg azt követően a 3,5 millió beoltottat – mondta a kormányfő.

Hozzátette, hogy a keleti vakcinák rendben érkeznek, a nyugatiaknál van elakadás, de fel fog gyorsulni az oltások.

Matteo Salvini és Mateusz Morawiecki is azt jósolta a tegnapi csúcstalálkozón a miniszterelnöknek, hogy a nyugatról érkező vakcinák is pontosabban fognak érkezni, mint korábban.

Orbán Viktor elmondta, hogy húsvét után meglesz a 2,5 millió első beoltott személy is Magyarországon, és majd ezt követően fognak megváltozni az üzletek nyitvatartására vonatkozó szabályok. Orbán Viktor közölte, hogy ekkortól áttérünk a négyzetméter alapú szabályozásra. Április 19-én kinyitnak az iskolák és az óvodák, a szülők pedig ezután szabadabban tervezhetnek – tette hozzá.

Ha elérjük a 3,5 millió oltást, akkor újabb lépések jönnek, de arról csak a jövő héten tájékoztat majd a kormányfő.

Hozzátette, hogy be akarják bizonyítani, hogy saját erőből is meg tudnak birkózni ezzel a problémával, a nyugati a felsőbbrendűségnek pedig nincs itt az ideje, és ha vége lesz ennek a járványhelyzetnek, akkor világos lesz, hogy az emberek 70 százalékát keleti vakcinával oltották be.

Nem kell szakítani a nyugattal, de jó ha ehhez az új helyzethez alkalmazkodunk”

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy a britek nyilvánosságra hozták a nemzetbiztonsági stratégiájukat a következő 10 évre, és ők is arra készülnek, hogy a kelet erősödni fog. Hasonló az ő értékelésük a jövőről a miénkhez – tette hozzá.

Közölte, hogy „szamárság elzárkózni a keleti vakcináktól politikai és ideológiai okokból”. Most nem a kevélység ideje van, hanem a szelídségé – tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az oltásellenes kampány bűn, mert akit lebeszélnek az oltásról, az meg is hallhat.

Ezért valakinek a lelkiismeretével el kell számolnia”

Arra kér mindenkit, hogy aki nem is kéri az oltást, az ne beszélje le másokat. Vannak olyanok, akik míg másokat hatalmi megfontolásokból lebeszélnek, addig magukat meg beoltatják, de ezt úgy látja, hogy ezt a jelenséget el fogja söpörni a népérzület.

A kormányfő elmondta, hogy az, hogy a baloldal mindig támaszkodni akar valamire (Moszkva, Brüsszel, Washington), és mástól reméli a probléma megoldását, ez a politikai hagyomány jelen van. Hozzátette, hogy ő a másik világhoz tartozik, és a magyarokban bízik, „ha baj van nem számíthatunk másra csak magunkra”, de senkitől nem lehet azt remélni, hogy a magyarok szempontja szerint akar dönteni. Mi, magyarok, védjük meg a saját világunkat, és bárki, aki ránk akar erőltetni bármit keletről vagy nyugatról, azt hárítsuk el.

Ez a nemzeti alapokon álló politika, ezt képviseljük mi”

– mondta a kormányfő. Hozzátette, hogy ez történelmileg is visszavezethető, ez mindig is így volt, így lesz ez a jövőben is.
Ez alapján kell dönteni a választóknak is négy évente a szavazófülkékben.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ezidáig 3,7 millió ember regisztrált, a regisztrált 65 év felettiek, akik a legnagyobb veszélyben vannak a vírus miatt, 81 százalékát pedig már be is oltották.

250 ezer olyan 65 év feletti ember van, aki regisztrált, és még nem kapott oltást”

- mondta, majd hozzátette, hogy ők is meg fogják kapni az elkövetkező napokban.

Megígérte, hogy a jövő héten minden regisztrált 65 év feletti meg fogja kapni az oltását. Azonban jelezte, hogy még mindig van olyan 65 év feletti, aki még nem regisztrált, így őket még meg kell győzni. Ugyanis ha nem veszik fel az oltásukat, még veszélyben maradnak. Még egy kampányt kell csinálnunk az ő érdekükben – mondta a kormányfő.

Elmondta, hogy jól haladnak a vakcinák beszerzésével. Ezért felmerül az a kérdés, hogy lehet-e a 16-18 év közöttieket oltani. Tudományos vitákat várja, hogy szabad-e a középiskolásokat már oltani. Erről majd lesz egy döntés egy hét múlva.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha eléri a 3,5 milliót a beoltottak száma, a fertőzések száma pedig csökkenni fog, akkor bizonyos szolgáltatásokat össze lehet-e kötni a védelmi kártyával. Ugyanis akkor tovább nőhet a regisztráltak száma is, és nem lesz olyan helyzet, hogy több vakcina van, mint ahány regisztrált.

Mi egy szabad világban élünk, és a magyarok kényesek a szabadságukra, szabadságszeretőek vagyunk – mondta a kormányfő. Sokan vannak, akik jobban tudják, hogy mit kellene csinálnia a kormánynak, mint a kormány – tette hozzá.

Ha valamire rá akarnak szorítani minket, akkor direkt ellenállunk, és ezért nem lehet kötelezővé tenni felnőtt embereknek az oltást.”

 

Orbán Viktor a tegnapi csúcstalálkozóról elmondta, hogy ott Európa jövője volt a kérdés.

Salvini bebizonyította, hogy a tengeren is meg lehet állítani a migrációt, ezért a hősünk”

- tette hozzá.

A legfontosabb oka a találkozónak az volt, hogy a korábbi, hagyományos kereszténydemokrata pártok elkötelezték magukat az európai baloldallal való együttműködés mellett. „Elfogadták az LMBTQ-őrületet, brüsszeli központú Európát képzelnek el, elfogadták a migrációt”.

A jobb és a baloldal együttműködése a baloldali programok elfogadását is jelentette”

- mondta a kormányfő. Hozzátette, hogy sokmillióan érzik úgy, hogy a korábbi hagyományos értékeket képviselőknek is kell képviselet. A család, a haza, kereszténység fontosságának felvállalását, valamint azt, hogy nem akarunk birodalmi alattvalók lenni, nem akarunk kommunizmust, cenzúrát, ezeknek a képviseletét, egy új, európai, keresztény jobboldalt próbálják felépíteni az elkövetkező félévben.

A nagy ügyekben fel tudjuk oldani az ellentéteket, így Lengyelországnak biztonsági garanciák kellenek Oroszországgal szemben. Ezekben a nagy távlatos kérdésekben sikerült megegyezni.

Orbán Viktor közölte, hogy nagy elismeréssel figyelik az orvosok és ápolók küzdelmét a kórházakban és a rendelőkben.

Ők a mi hőseink

- tette hozzá. Húsvét van, de a gondolataink gyakran vannak az orvosokkal és az ápolókkal. Mindennap dolgozni fog a kormány is. Oltani fognak egész hétvégén, ez egy ilyen húsvét – mondta a kormányfő. Arra kért továbbá mindenkit, hogy ne beszéljen senki az oltás ellen, és a magyar egészségügy összeomlásáról.

 

Nagypéntek van, az elcsendesedés ideje, vasárnap pedig felkel a nap és lesz feltámadás

Majd minden hallgatónak kellemes húsvéti ünnepeket, és boldog feltámadást kívánt.

Lesz magyar feltámadás, úton vagyunk a szabadság felé

- zárta szavait a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére