Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már beoltottak 2 689 102 személyt, 7325-tel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

888.hu

2021.04.09. 08:51

Elhunyt 285 beteg.
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 689 102, közülük 1 126 139-en már a második adag vakcinát is megkapták

– tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati oldal adatai alapján az új fertőzöttek száma 7325, ezzel a járvány kezdete óta összesen 705 815-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 285, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 966-ra emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 420 275, de az aktív fertőzöttek száma is 262 574-re emelkedett. 11 363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1364-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás. Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithattak az üzletek, a szolgáltatások, és a kijárási tilalom kezdete 22 órára tolódott. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

Ma is folytatódik a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók soron kívüli oltása a kórházi oltópontokon. A háziorvosok is folytathatják a regisztráltak kórházi oltópontokra küldését, ahol most Pfizer- és Szputnyik vakcinát használnak.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele a 2,5 millió beoltott volt. Így a feloldásokról szóló rendelet szerdán hatályba lépett.

  • A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amit azonban igazolni kell. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta
  • Az üzletek reggel 5 óra és 21.30 között tarthatnak nyitva.
  • Az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó boltok újfajta, négyzetméter-alapú szabályok szerint ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat az üzletekben.
  • A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.
  • Az iskolák és óvodák a pedagógusok soron kívüli oltását követően, április 19-én indulnak újra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére