Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Példaként állítaná az EU tagországai elé Orbán Viktort egy francia történész

888.hu - Mandiner

2021.04.19. 09:00

Kevin Bossuet szerint Orbán Viktor jól látta, hogy az uniós vakcinabeszerzés akadozik – írta meg a Mandiner.

A francia történész a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjút, ahol elmondta:

őt 33 évesen még nem oltották be, mert jelenleg Franciaországban csak az 55 év felettieket oltják

- írta meg a Mandiner.

Kevin Bossuet elmondta, hogy annak ellenére nem kapott vakcinát, hogy tanárként dolgozik, és Emmanuel Macron többször is ígéretet tett a közhivatalnokok, a tanárok vagy a rendőrök beoltására.

Megírták, hogy a történész szerint a tanárok félnek visszamenni az iskolákba, de nem tudják felvenni az oltást, mert Franciaország az uniós vakcinabeszerzéshez ragaszkodik, így nincs elég oltóanyag.

Macron ehhez tartja magát és nem rendel keletről oltóanyagot”

– mondta a történész, hozzátéve, hogyha Macron ezt megtette volna, a francia lakosság sokkal nagyobb százalékát beolthatták volna.

Hozzátete, hogy

Orbán Viktor megint jól látta, hogy az unió lassú, lemaradt a folyamatok mögött.”

A történész szerint az, hogy Magyarország rendelt kínai és orosz vakcinát is, uniós átlagban ma a legbeoltottabb országok közé emelte hazánkat. Emiatt több mint 3 millió ember, a lakosság közel harmada megkapta már az oltást, Franciaországban ez a szám ennek a fele.

Nyugtalanító, hogyha az uniót követjük, nem tudjuk megvédeni a polgárokat. Macron abban hibázik, hogy européert játszik”

– mondta a történész , hozzátéve, hogy a francia elnöknek most inkább „patriótát kellene játszania”.

Bossuet leszögezte: nincs jó és rossz vakcina, „persze Macron elnök nem szereti Putyint, ezért nem vesz orosz vakcinát, de egy ilyen helyzetben a vakcina szidását el kéne felejteni, ez ostobaság.”

A történész szerint Franciaországban először a 75, aztán a 70, majd a 65 év felettieket oltották be, most pedig az 55 év felettieken van sor, viszont nincs elég vakcina. Macron ígérete szerint nyár végére mindenki megkapja az oltást, de mint a történész mondta, „ebben nem hiszünk, 66 millió ember él itt”.

A nagyhatalmi státus már a múlté, ez inkább a dekadencia időszaka. De ugyanez a helyzet az unióval is, jól látjuk tehetetlenségét.”

 

A lap beszámolója szerint Bousset arról is beszélt, hogy a magyar miniszterelnök a migrációs válság során is helyes döntést hozott, s „ahelyett hogy az újságírók egy része állandóan lehúzná és kritizálná őt, most példaként hozhatnák fel”.

A történész szerint Orbán Viktor az oltásokat tekintve is jó döntést hozott, mert a lakosság több, mint 30 százaléka már beoltott, az unióban ez a második legbeoltottabb nemzetet takarja.

Orbán Viktor modell lehetne az uniónak, hogyan kell megvédeni a saját lakosságát”

– szögezte le Bousset.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére